Opskrift på gammeldags pandekager, på den fede måde, som vor bedsteforældre lavede dem. Helt uden at tænke på sukker, gluten og kalorieindhold. De er nu de allerbedste. Mums 🙂
Antal: ca. 10 stk. (på lille pande)
INGREDIENSER
125g hvedemel
3 spsk. sukker
0,5 vaniljestang, kornene herfra (eller 1 spsk. vanilijesukker)
0,5 tsk. salt, fint
3 æg
25g smør, smeltet
3 dl sødmælk
smør til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Kom mel, sukker, vanilje og salt i en skål og bland det let.
- Tilføj æggene og pisk det godt sammen til en ensartet mase.
- Kom det smeltede smør i og pisk hurtigt sammen.
- Tilsidst tilføjes mælk. Pisk sammen og sæt på køl i 30 min.
- Varm en slip-let pande eller jernpande op. Kom en klat smør på panden og lad det smelte.
- Kom pandekagedej på panden og vip panden rundt, så dejen fordeles på panden.
- Bag pandekagen gylden, vend den og bag den færdig på den anden side.
- Kom igen smør på panden. Lad det smelte og kom pandekagedej på panden. Fortsæt til alt dejen er brugt.
- Server med syltetøj og sukker.
Leave a Reply