Sommer, sol og mad på grillen… Gode grillspyd med kylling, kartofler og grønt. Majskolber og ris i tomat.
Personer: 3
INGREDIENSER
3 majskobler
saltet vand til kogning
Grillspyd:
3-4 gulerødder
12 kartofler, nye, små
2 kyllingebryst i tern
1 spsk olivenolie
5 basilikumblade, friske
salt, groft
Ris i tomat:
1 ps ris, løse
1 glas champignon i skiver / tilsvarende friske
1 glas flåede tomater
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk salt, groft
6-8 blade basilikum, frisk, hakket
½ tsk peber, kværnet, sort
FREMGANGSMÅDE
- Skrub kartoflerne og skær dem igennem på begge led.
- Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1½ cm. tykke skiver.
- Kog kartofler og gulerødder sammen i en gryde med let saltet vand i ca. 12 min.
- Lad kartofler og gulerødder køle lidt af.
- Kom olivenolie, hakket frisk basilikum ovenpå kartofler og gulerødder og vend det godt.
- Sæt nu skiftevis kartoffel, gulerod og kød på et grillspyd. Drys til sidst med groft salt.
- Læg spyddene på en tallerken og sæt dem på køl frem til tilberedning.
- Sæt en gryde med vand over ved høj varme. Når vandet koger lægges majskolberne i vandet. Lad dem koge i ca. 15-20 min.
- Kog risen efter anvisning på pakken. Når risene er færdige, presses vandet fra posen.
- Kom champignoner i en si. skyld dem og lad dem herefter dryppe af.
- Kom olie på en pande. Klip toppen af risposen og vend dem ud på panden.
- Kom champignonerne heri. Vend dem i risen og lad dem stege ved svag varme i ca. 2-3 min.
- Kom grillspyd på en varm grill eller steg dem på en varm tør grillpande. Sørg for at vende dem, så de bliver stegt hele vejen rundt.
- Kom nu resten af ingredienserne i risene, rør rundt og lad det hele små simre i 5-10 min.
- Server ris, grillspyd og majskolber med smør og salt.
TIP!
Kom evt. majskolberne på grillen efter kogning i ca. 5 min. Husk at vende dem regelmæssigt.
Leave a Reply