Opskrift på store luftige og mættende morgenbrød med 5-kornskerner.
Antal: 6 stk.
INGREDIENSER
150g smør, blødt
500g mel, hvede
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1 kvart l mælk
6-8 spsk 5-kornsblanding
Pensling: 1 æg, sammen pisket
FREMGANGSMÅDE
- De 150g smør smuldres i melet.
- Salt, sukker og kerner tilsættes.
- Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
- Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
- Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
- Fold dejen over på langs og buk dejen lidt ind under, så den lukkes.
- Skær 6 trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag 5-kornsblanding.
- Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 24 min.
- Server dem lune med smør og evt. pålæg.
TIP!
Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få ca. 9 stk. brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm. Bagetid, ca. 15 min.
Leave a Reply