GODmorgen brød med 5-kornskerner

Opskrift på store luftige og mættende morgenbrød med 5-kornskerner.

Antal: 6 stk.

INGREDIENSER
150g smør, blødt
500g mel, hvede
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1 kvart l mælk
6-8 spsk 5-kornsblanding
 
Pensling: 1 æg, sammen pisket

 

FREMGANGSMÅDE

  1. De 150g smør smuldres i melet.
  2. Salt, sukker og kerner tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
  6. Fold dejen over på langs og buk dejen lidt ind under, så den lukkes.
  7. Skær 6 trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag 5-kornsblanding.
  8. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 24 min.
  9. Server dem lune med smør og evt. pålæg.

TIP!
Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få ca. 9 stk. brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm. Bagetid, ca. 15 min.

4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.