/
401 Views0

Opskriften her er nem og hurtig at lave, da brødene kun skal forhæve i 20 min. De er store, bløde og luftige og ikke mindst mættende.

Antal: ca. 9

INGREDIENSER
150g smør, blødt
500g mel, hvede
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1 kvart l mælk
 
Fyld:
100g smør, blødt
speltkerner
 
Pensling: 1 æg, sammenpisket
Pynt: sesamfrø

 

FREMGANGSMÅDE

  1. De 150g smør smuldres i melet.
  2. Salt og sukker tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm.
  6. På den ene lange halvdel smøres blødgjort smør og der drysses med speltkerner
  7. Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
  8. Skær trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag sesamfrø. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
5/5 - (1 vote)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.