Opskriften her er nem og hurtig at lave, da brødene kun skal forhæve i 20 min. De er store, bløde og luftige og ikke mindst mættende.
Antal: ca. 9
INGREDIENSER
150g smør, blødt
500g mel, hvede
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1 kvart l mælk
Fyld:
100g smør, blødt
speltkerner
Pensling: 1 æg, sammenpisket
Pynt: sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
- De 150g smør smuldres i melet.
- Salt og sukker tilsættes.
- Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
- Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
- Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm.
- På den ene lange halvdel smøres blødgjort smør og der drysses med speltkerner
- Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
- Skær trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag sesamfrø. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
Leave a Reply