God græsk inspireret opskrift på en smagfuld ret med bulgursalat og kyllingefrikadeller.
Personer: 4
INGREDIENSER
Bulgursalat:
1,5 dl bulgur
salt
2 håndfulde persille, bredbladet, finthakket
1 st. snackpeber, rød, finthakket
15g forårsløg, den grønne del, finthakket
0,5 agurk, i små tern
100g feta
Marinade:
0,5 dl oliven jomfru olie
2 spsk citronsaft
1 tsk oregano, tørret
2 fed hvidløg, presset
1 chili u/kerner, rød, finthakket
salt & peber
Kyllingefrikadeller:
500g kyllingefars
1 æg
1 håndfuld havregryn
1 lille håndfuld persille, bredbladet, finthakket
1 st. hvidløg, presset
60g fetaost, i små tern
godt med salt & peber
Stegning: Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Bulgursalat
1. Start med at koge bulgur, som anvist på pakken. Kom dem i en si og skyl dem med kold vand. Lad dem dryppe af.
2. Kom bulguren i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Smuldr feta heri.
3. Bland ingredienserne til marinaden. Smag til med salt og peber og den marinaden i bulgursalaten.
4. Sæt salaten på køl, gerne i et par timer inden servering.
Kyllingefrikadeller
1. Kom farven i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland det hele godt sammen.
2. Varm en pande op på middelhøj varme med lidt olivenolie.
3. Steg frikadellerne til de er gyldne og gennemstegte.
Server kyllingefrikadellerne med den kolde bulgursalat med evt. en klat hvidløgs-/cremefraiche dressing ovenpå.
Leave a Reply