Det har været et fantastisk sommervejr i dag på Bornholm. Det har jeg og min familie alle nydt i fulde drag udendørs. Morgenmaden blev nydt i solen og grillen blev taget i brug til aften, hvor vi grillede oksemørbrad som jeg havde marineret nogle timer i forvejen, samt rodfrugter og nye kartofler. Dette indlæg er mere en inspiration til dig, til hvad du kan lave af mad på grillen, derfor er opskriften ikke detaljeret.
Personer: 4
INGREDIENSER
Mørbrad:
lille oksemørbrad
rosmarin, frisk
salt, groft
peber, kværnet, sort
urtesalt
chiliflager
olivenolie
citrus grillkrydderi
1 ps blandede rodfrugter (vi brugte søde kartofler, gulerødder, pastinak, rødbede og artiskokker)
½ røde løg
2 fed hvidløg
Kartofler:
1 bk kartofler, små, nye
citrus grillkrydderi
rosmarin, frisk
Øvrigt:
stegefolie
husholdningsfilm
Forberedelse
- Kog kartoflerne med skræl i 12 min. (er de store, kog dem i 15 min.) Tilsæt salt.
- Bland olie og krydderier sammen i et fad. Skær fedt, sener og hinder fra din oksemørbrad. Snit oksemørbraden og kom den heri. Gnub krydderierne godt ind i kødet. Sæt et par stilke rosmarin i.
- Pak stegen ind i husholdningsfilm eller kom den i en pose velegnet til madvarer og lad den trække, til den skal på grillen.
- Skær rodfrugter i tern og løg i halve ringe. Kom det i en bradepande og hæld lidt olie over.
- Krydder rodfrugterne og kom et par stilke rosmarin i fadet, samt hvidløg i skiver.
- Kom kartoflerne i stegefolie, drys med citron peber og læg en stilk frisk rosmarin ovenpå. Pak det ind.
Tilberedning
- Tænd op i grillen. Bruger du en gasgrill er den klar umiddelbart efter. Vil du grille oksemørbraden på en kulgrill skal den stå i ca. 30 minutter før den er helt klar.
- Sæt bradepanden med rodfrugter direkte på grillen med stegefolie over.
- Efter ca. 10 min. sætter du kartoflerne på grillen.
- 5 min. herefter ligger du stegen direkte på grillen. Lad den stege i 10 min. og lig den nu på indirekte varme til den er 55 grader indeni. (53 grader hvis den ønskes rød)
- Lad stegen hvile i fem min., før den skæres ud. (Skær altid oksemørbrad på tværs af muskelfibrene. Skærer man på langs af muskelfibrene vil kødet blive trevlet og svært at tygge.)
- Pak kartoflerne ud af stegefolien og grill dem direkte på grillen, mens mørbraden hviler.
- Tag kartofler og rodfrugter af grillen og server.
Velbekomme.
TIP!
Forbered oksemørbraden dagen forinden, da smagen på den måde får lov til at trække helt ind i kødet. Læg herefter oksemørbraden i køleskabet natten over.
Leave a Reply