Grillet oksemørbrad med rodfrugter

Det har været et fantastisk sommervejr i dag på Bornholm. Det har jeg og min familie alle nydt i fulde drag udendørs. Morgenmaden blev nydt i solen og grillen blev taget i brug til aften, hvor vi grillede oksemørbrad som jeg havde marineret nogle timer i forvejen, samt rodfrugter og nye kartofler. Dette indlæg er mere en inspiration til dig, til hvad du kan lave af mad på grillen, derfor er opskriften ikke detaljeret.

Personer: 4

INGREDIENSER

Mørbrad:
lille oksemørbrad
rosmarin, frisk
salt, groft
peber, kværnet, sort
urtesalt
chiliflager
olivenolie
citrus grillkrydderi
1 ps blandede rodfrugter (vi brugte søde kartofler, gulerødder, pastinak, rødbede og artiskokker)
½ røde løg
2 fed hvidløg

Kartofler:
1 bk kartofler, små, nye
citrus grillkrydderi
rosmarin, frisk

Øvrigt:
stegefolie
husholdningsfilm

 

Forberedelse

  1. Kog kartoflerne med skræl i 12 min. (er de store, kog dem i 15 min.) Tilsæt salt.
  2. Bland olie og krydderier sammen i et fad. Skær fedt, sener og hinder fra din oksemørbrad. Snit oksemørbraden og kom den heri. Gnub krydderierne godt ind i kødet. Sæt et par stilke rosmarin i.
  3. Pak stegen ind i husholdningsfilm eller kom den i en pose velegnet til madvarer og lad den trække, til den skal på grillen.
  4. Skær rodfrugter i tern og løg i halve ringe. Kom det i en bradepande og hæld lidt olie over.
  5. Krydder rodfrugterne og kom et par stilke rosmarin i fadet, samt hvidløg i skiver.
  6. Kom kartoflerne i stegefolie, drys med citron peber og læg en stilk frisk rosmarin ovenpå. Pak det ind.

Tilberedning

  1. Tænd op i grillen. Bruger du en gasgrill er den klar umiddelbart efter. Vil du grille oksemørbraden på en kulgrill skal den stå i ca. 30 minutter før den er helt klar.
  2. Sæt bradepanden med rodfrugter direkte på grillen med stegefolie over.
  3. Efter ca. 10 min. sætter du kartoflerne på grillen.
  4. 5 min. herefter ligger du stegen direkte på grillen. Lad den stege i 10 min. og lig den nu på indirekte varme til den er 55 grader indeni. (53 grader hvis den ønskes rød)
  5. Lad stegen hvile i fem min., før den skæres ud. (Skær altid oksemørbrad på tværs af muskelfibrene. Skærer man på langs af muskelfibrene vil kødet blive trevlet og svært at tygge.)
  6. Pak kartoflerne ud af stegefolien og grill dem direkte på grillen, mens mørbraden hviler.
     
  7. Tag kartofler og rodfrugter af grillen og server.

Velbekomme.

 

TIP!
Forbered oksemørbraden dagen forinden, da smagen på den måde får lov til at trække helt ind i kødet. Læg herefter oksemørbraden i køleskabet natten over.

 

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.