Opskrift på sunde frikadeller lavet af broccoli og blomkål (uden fars).
Antal: 8 stk.
INGREDIENSER
250g broccoli (ca. et hoved)
250g blomkål (ca. et lille hoved)
2 fed hvidløg, presset
1 dl havregryn
1 spsk hvede- eller rugmel
2 æg, S/M (brug andet alternativ hvis 100% veganer)
salt & peber
rasp til panering (kan undlades)
8 skiver parmaskinke (undlades – hvis 100% veganer)
olivenolie til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Hak broccoli, blomkål og hvidløg fint i en hurtighakker eller foodprocessor.
- Kom det i en skål og rør havregryn, mel, æg, salt (ca. 1½ tsk.) og peber (ca. ½ tsk.) i.
- Form “grønsagsblandingen” til frikadeller.
- Svøb frikadellerne i et stk. parmaskinke og sammensæt skinken og grønsagsfarsen med en tandstik eller kødnål.
- Vend herefter de grønne frikadeller i rasp.
- Steg grøntsags frikadellerne på en middelvarm pande i ca. 3-4 min. på hver side.
- Server de grønne frikadeller med f.eks. tzatziki og nye kartofler.
Leave a Reply