Opskrift på dejlige bløde boller med gulerod og rødbede, som er milde i smagen.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
25g gær
5 dl vand, lunkent
1 dl yoghurt, naturel
1½ tsk salt, groft
150g grahamsmel
ca. 800g hvedemel
125g rødbede, revet
125g gulerod, revet
1 æg
FREMGANGSMÅDE
- Smuldr gæren og rør den ud i lunken vand, til gæren er opløst. Tilsæt yoghurt og salt.
- Rør grahamsmel i og herefter hvedemel indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne.
- Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. (den skal æltes cirka 200 gange).
- Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over og stil dejen til hævning i 1 time et lunt sted.
- Skræl gulerødder og rødbede og giv dem groft på et rivejern.
- Når dejen har hævet, slås den ned og grøntsagerne æltes i dejen. Det er vigtigt at den æltes godt, til grøntsagerne er jævnt fordelt.
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Tril dejen til to pølser og del dem i 6 stykker hver. Tril dem til boller og sæt bollerne på en plade belagt med bagepapir. Lad dem hæve 30 minutter.
- Slå et æg ud i en lille skål og rør ægget med en gaffel. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
- Stil pladen med bollerne midt i den forvarmede ovn og lad dem bage i 20 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, når man banker på dem i bunden.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
Grøntsagsbolle med spegepølse og æggesalat - CORIs KØKKEN
22. april 2021 at 19:09[…] (se opskrift på grøntsagsboller)Hjemmerørt æggesalat (se opskrift på hjemmerørt […]