Gulerodsboller – Lavet på havregrød

Opskrift på gulerodsboller som er lavet på havregrød der gør bollerne utrolig lækre og langtidsholdbare. Som nybagte er de sprøde udenpå og bløde indeni. Også gode i børnenes madpakke. Lækre lune, kun med smør, som morgenbrød hvor bollerne er drysset med cheddar ost eller som et lille mellemmåltid.

Antal: 25-28 stk.

INGREDIENSER
2 dl havregryn
4 dl vand, kogt
50g smør
3 tsk salt, groft
2 spsk sukker
400-450 g gulerod, revet
900-1000g hvedemel
½ ps cheddar ost (lille pose) – Kan undlades
3 dl vand, koldt
50g gær

FREMGANGSMÅDE

  1. Bring 4 dl vand i kog og tilsæt havregryn. Smelt smørret i havregrøden.
  2. Hæld grøden over i en stor skål, bland den med koldt vand, så blandingen bliver lunken.
  3. Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker og revne gulerødder.
  4. Tilsæt melet, lidt af gangen og rør godt rundt med en stor ske, hænderne eller en røremaskine. Dejen skal være klistret.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
  6. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, som store klatter med en spiseske. Drys med cheddar ost og bag dem ved alm. ovn på 225 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de begynder at få farve. (du kan tjekke om bollerne er færdige ved at banke på bunden. Er de hårde i bunden og lyder hule er de færdige.



    TIP!
    Bollerne kan holde sig længe i en tillukket frysepose. De bliver dagen efter bløde ovenpå, men er stadig utrolig lækre.
5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.