Opskrift på gulerodsboller som er lavet på havregrød der gør bollerne utrolig lækre og langtidsholdbare. Som nybagte er de sprøde udenpå og bløde indeni. Også gode i børnenes madpakke. Lækre lune, kun med smør, som morgenbrød hvor bollerne er drysset med cheddar ost eller som et lille mellemmåltid.
Antal: 25-28 stk.
INGREDIENSER
2 dl havregryn
4 dl vand, kogt
50g smør
3 tsk salt, groft
2 spsk sukker
400-450 g gulerod, revet
900-1000g hvedemel
½ ps cheddar ost (lille pose) – Kan undlades
3 dl vand, koldt
50g gær
FREMGANGSMÅDE
- Bring 4 dl vand i kog og tilsæt havregryn. Smelt smørret i havregrøden.
- Hæld grøden over i en stor skål, bland den med koldt vand, så blandingen bliver lunken.
- Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker og revne gulerødder.
- Tilsæt melet, lidt af gangen og rør godt rundt med en stor ske, hænderne eller en røremaskine. Dejen skal være klistret.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
- Kom dejen på en bageplade med bagepapir, som store klatter med en spiseske. Drys med cheddar ost og bag dem ved alm. ovn på 225 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de begynder at få farve. (du kan tjekke om bollerne er færdige ved at banke på bunden. Er de hårde i bunden og lyder hule er de færdige.
TIP!
Bollerne kan holde sig længe i en tillukket frysepose. De bliver dagen efter bløde ovenpå, men er stadig utrolig lækre.
Leave a Reply