Hvem kan ikke lide hakkeplankebøf bestående af en 250g saftig smagfuld bøf og godt med hjemmelavet hvidløgssmør? Mums, det kan jeg i hvert fald.
Personer: 2
INGREDIENSER
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
1 æg
½ dl sødmælk
1 tsk salt, groft
lidt peber
25g smør
Hakkebøf
500g oksekød, hakket
2 spsk hvedemel
1 æg
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
½ frisk chili u. kerner i små tern
5 fed hvidløg, presset
Stegning: 50g smør/hvidløgssmør
Ydermere: 1 tomat
FREMGANGSMÅDE
- Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kog dem møre i usaltet vand.
- Kom alle ingredienserne i en skål sammen med oksekødet og bland det hele godt.
- Form to lige store bøffer og kom dem på en meget varm (grill)pande med smeltet smør.
- Brun hurtigt bøfferne på begge sider.
- Kom bøfferne midt på en træplanke.
- Når kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Tilsæt smør og æg i kartoflerne og pisk med en elpisker til en ensformig mase.
- Tilsæt mælk. Pisk og smag til med salt og peber.
Anretning
- Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt kartoffelmosen fra midten af bøffen og nedad til planken hele vejen rundt, således bøffen er dækket af kartoffelmosen. Skær en tomat midt over og læg den midt på kartoffelmosen.
- Sæt plankerne i en forvarmet ovn, varmluft ved 180 grader (200 grader, alm. ovn) til kartoffelmosen er gylden. Ca. 30 min.
Servering:
- Server hakkeplankebøffen med hvidløgssmør, salat og flutes.
Leave a Reply