Super lækker og nem dessert bestående af hasselback-æble med vaniljeflødeskum.
Personer: 4
INGREDIENSER
4 st æbler, røde
8 spsk rørsukker, brunt
5 spsk smør, smeltet
2 tsk kanel, stødt
4 spsk havregryn (FODMAP: glutenfri)
lidt olie
lidt salt
1 kvart l piskefløde (FODMAP: laktosefri)
lidt vaniljesukker
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset.
- Skær tynde, dybe snit i æblerne, stop ca. 1 cm fra bunden.
- Placer æblerne i et smurt ildfast fad.
- Bland 2 spsk rørsukker, 1 tsk kanel og 2 spsk smeltet smør og kom det henover æblerne.
- Kom stanniol over fadet med æblerne og bag dem i ovnen i 20 minutter.
- Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter.
- Lad æblerne køle lidt af og rør imens resten af ingredienserne sammen. Kom det på æblerne.
- Bag æblerne igen i ovnen i 10 minutter og skru herefter hen på grillfunktion og grill æblerne i 2 minutter, eller til de er gyldne.
- Server de lune æbler med flødeskum pisket sammen med vaniljesukker og kom det på toppen.