Hel kylling med citron og persille

Lækker kylling med citron og persille, der også giver en god væde, som kan benyttes som sauce.

INGREDIENSER

1 hel kylling, fersk
2 citroner, økologiske
2 spsk olie
1 bundt persille, hakket
3-4 dl vand, koldt
2 spsk grøntsags fond
2 spsk hønse fond
salt & peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyl kyllingen for blodrester og andre urenheder. Dup den med køkkenrulle.
  2. Gnid kyllingen ind i groft salt og kværnet peber – udenpå og indeni.
  3. Pensl kyllingen med olie. Skær citronerne i skiver og kom den ovenpå, samt et par skiver inden i kyllingen.
  4. Hak persillen og drys den ovenpå og kom også persille indeni kyllingen.
  5. Læg kyllingen i et stort ildfast fad.
  6. Bland vand og fond sammen og hæld det ved kyllingen.
  7. Stil kyllingen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn i 20 minutter.
  8. Skru ned for varmen til 180 grader og steg kyllingen i yderligere 50-60 minutter. De sidste 5 minutter, kan du fjerne citronskiverne og give kyllingen grill, så skindet bliver sprødt.
  9. Partér kyllingen og server den med eks. blandende ovnbagte rodfrugter.
Stem på post
  1. […] Aftensmad: Kylling med citron og persille, samt bagte rodfrugter […]

Comments are closed.

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.