Lækker kylling med citron og persille, der også giver en god væde, som kan benyttes som sauce.
INGREDIENSER
1 hel kylling, fersk
2 citroner, økologiske
2 spsk olie
1 bundt persille, hakket
3-4 dl vand, koldt
2 spsk grøntsags fond
2 spsk hønse fond
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Skyl kyllingen for blodrester og andre urenheder. Dup den med køkkenrulle.
- Gnid kyllingen ind i groft salt og kværnet peber – udenpå og indeni.
- Pensl kyllingen med olie. Skær citronerne i skiver og kom den ovenpå, samt et par skiver inden i kyllingen.
- Hak persillen og drys den ovenpå og kom også persille indeni kyllingen.
- Læg kyllingen i et stort ildfast fad.
- Bland vand og fond sammen og hæld det ved kyllingen.
- Stil kyllingen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn i 20 minutter.
- Skru ned for varmen til 180 grader og steg kyllingen i yderligere 50-60 minutter. De sidste 5 minutter, kan du fjerne citronskiverne og give kyllingen grill, så skindet bliver sprødt.
- Partér kyllingen og server den med eks. blandende ovnbagte rodfrugter.
7 dages madplan – FODMAP - CORIs KØKKEN
7. april 2021 at 13:00[…] Aftensmad: Kylling med citron og persille, samt bagte rodfrugter […]