Nem opskrift på virkelig lækre hjemmebagte ramsløgsflutes, som du bare må prøve. Smager fantastisk når de er nybagte og stadig lune, præcis som de er, men også gode som tilbehør til eks. salater, til grillmaden og andre retter.
Antal: 2 flutes Hævetid: 1,5 timer
INGREDIENSER
2½ dl vand, lillefingervarm
0,5 pk gær
1 tsk sukker
2 tsk Himalaya salt
1 spsk Ekstra Jomfru Oliven Olie
400g hvedemel
Ramsløgssmør, blødt
1 æg, sammenpisket
FREMGANGSMÅDE
- Kom vandet i en stor skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt, sukker, salt, olie og hvedemel og ælt dejen til den er glat og smidig. Du skal måske komme mere/mindre mel i dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Vend dejen ud på et melet bord og del den i to lige store stykker.
- Rul hvert stykke ud med en kagerulle til ca. 25×30 cm og fordel herefter det bløde smør på dejen.
- Rul forsigtigt dejen sammen til en roulade fra den lange led. Så du hermed får to roulader.
- Læg de to roulader på en bageplade beklædt med bagepapir og klip dem op på langs med en saks, men bevar enderne, som de er.
- Sno herefter de to dejstykker, så du får to snoede flutes. (Du kan også vælge bare at lave nogle snit på toppen).
- Lad dem efterhæve tildækket på pladen i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn.
- Smør forsigtigt de to flutes med sammenpisket æg.
- Bag ramsløgsflutesene i 20-25 min., indtil de er gennembagte og gyldne på toppen.
- Lad flutesene afkøle på en rist.
Tip!
Flutesene kan holde sig i en tætlukket frysepose i ca. 3 dage og kan lunes på brødrister, så bevares sprødheden. Flutesene er også fryseegnet.
Frisk pasta med laks og lufttørret skinke - CORIs KØKKEN
4. maj 2021 at 08:30[…] den sprødstegte skinke som er hakket i stykker samt forårsløg og server straks med hjemmebagt ramsløgsflutes og et par skiver […]