Det er højsæson for jordbær og jeg har været så heldig at få omkring 4 kg fra en god vens have, så hvad er mere oplagt end at lave hjemmelavet jordbærgrød – Mmm smagen af sommer.
Mængde: 1 stor skål
INGREDIENSER
2 kg jordbær, friske
3 dl vand, koldt
6 spsk sukker
2 vaniljestænger
1 ps jævningspulver til frugtgrød fra Dr. Oetker (rød)
1 l vand
FREMGANGSMÅDE
- Skyl jordbærrene og skær den grønne top af.
- Kom 3 dl vand i en 5 liters gryde og hæld jordbærrene heri.
- Tilsæt 4 spsk. sukker, kornene fra vaniljestængerne og kom de tomme vaniljestænger op i gryden for ekstra smag.
- Kog jordbærrene ved svag varme i ca. 15 min.
- Smag til med sukker og kog op.
- Tag gryden fra varmen.
- Bland vand og jævningspulver godt. Der må ikke være klumper.
- Tag de tomme vaniljestænger op og smid dem ud.
- Hæld jævningen i gryden lidt af gangen under konstant røring.
- Når du har opnået den ønskede tykkelse, hældes grøden i en skål og sættes på køl til den er helt kold.
- Server med iskold fløde og/eller mælk.
Leave a Reply