/
40 Views0

Det er højsæson for jordbær og jeg har været så heldig at få omkring 4 kg fra en god vens have, så hvad er mere oplagt end at lave hjemmelavet jordbærgrød – Mmm smagen af sommer.

Mængde: 1 stor skål

INGREDIENSER
2 kg jordbær, friske
3 dl vand, koldt
6 spsk sukker
2 vaniljestænger
1 ps jævningspulver til frugtgrød fra Dr. Oetker (rød)
1 l vand

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyl jordbærrene og skær den grønne top af.
  2. Kom 3 dl vand i en 5 liters gryde og hæld jordbærrene heri.
  3. Tilsæt 4 spsk. sukker, kornene fra vaniljestængerne og kom de tomme vaniljestænger op i gryden for ekstra smag.
  4. Kog jordbærrene ved svag varme i ca. 15 min.
  5. Smag til med sukker og kog op.
  6. Tag gryden fra varmen.
  7. Bland vand og jævningspulver godt. Der må ikke være klumper.
  8. Tag de tomme vaniljestænger op og smid dem ud.
  9. Hæld jævningen i gryden lidt af gangen under konstant røring.
  10. Når du har opnået den ønskede tykkelse, hældes grøden i en skål og sættes på køl til den er helt kold.
  11. Server med iskold fløde og/eller mælk.

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.