Vi har haft et fantastisk vejr på Bornholm i dag… og da vi i år desværre ikke har grillet så meget som vi kunne ønske, så måtte det i dag udnyttes. Her kommer opskriften på vores aftenmad, som bestod af: Hjemmelavet kold kartoffelsalat med karry, samt marinerede grillede kyllingelår, aubergine samt majskolbe med smør og salt.
Personer: 4
INGREDIENSER
Kartoffelsalat:
800g kartofler, kogte i skiver (kolde)
4 spsk mayonnaise
½ l A-38
1 spsk karry, alm.
2 tsk sukker
1 lille løg, finthakket
½ lille bundt purløg, hakket
1 tsk salt, groft
Ydermere:
2 majskolber (pillet eller frosne)
4 skiver aubergine (kan undlades)
8 små kyllingelår
Marinade:
3 spsk olie
1 tsk salt, groft
1 tsk karry
lidt peber, kværnet, sort
FREMGANGSMÅDE
Kartoffelsalat
Skræl og kog kartoflerne møre i saltet vand. Sæt dem herefter på køl, til de bliver kolde.
Mens kartoflerne koger blandes resten af ingredienserne til kartoffelsalaten. Sæt det herefter på køl.
Når kartoflerne er kolde, skæres de i skiver og vendes i blandingen. Stilles på køl til servering.
Majskolber
Kog majskolberne i ca. 20 min.
Læg dem på en rist på grillen samtidig med kyllingen
Marineret kyllingelår
Bland ingredienserne sammen til marinaden
Læg kyllingelårene i en grillbakke og kom marinaden på med en pensel.
Sæt dem på en grill under låg i ca. 30-35 min. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Læg nu kyllingen direkte på en rist på grillen, og grill dem brune og sprøde på begge sider.
Aubergine
Skær fire skiver på langs og kom resten af marinaden på.
Læg dem på grillen, kort tid før kyllingen og majskolberne er færdige.
Tag kartoffelsalaten ud af køleskabet og server den sammen med de grillede kyllingelår, majskolber (med smør og salt) og aubergine.
Leave a Reply