Hjemmelavet ramsløgolie

Hjemmelavet ramsløgolie

Lige nu står ramsløg i mange skovbunde, lige til at plukke og benytte til meget forskelligt lækkert i køkkenet. Eks. kan du lave din egen ramsløgolie, som du kan bruge til at stege i, komme på supper eller i en hjemmelavet mayonnaise.

Mængde: ca. 1 liter

 

INGREDIENSER

200g ramsløg blade, uden stilk
1 l raps olie

FREMGANGSMÅDE
  1. Hak ramsløg bladene groft og kom dem i en gryde sammen med olien.
  2. Opvarm olien til max 50 grader, så du herved dræber bakterierne. 
  3. Lad olien køle lidt af og kom den herefter i en blender og blend det godt.
  4. Lad olien trække i køleskabet i 2 døgn.
  5. Efter 2 døgn siges olien igennem et klæde og hældes på en beholder, der er skoldet i atamon. 

 

TIP! 
Ramsløgolien kan holde sig i køleskabet i flere måneder.

 

5/5 - (1 vote)

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.