Honningkagemænd

Opskrift på lækre honningkagemænd og koner. Cirka 15-20 stk. (afhænger af størrelsen på din udstikker).

Antal: 15-20 stk.

INGREDIENSER
150g honning
150g brun farin
125g smør
½ tsk ingefær, stødt
½ tsk nelliker, stødt
½ tsk kanel, stødt
1 tsk hjortetaksalt
500g hvedemel
2 æg

FREMGANGSMÅDE

  1. Smelt honning, farin og smør ved svag varme og lad det afkøle, til blandingen er “lillefinger-varm”..
  2. Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål.
  3. Pisk æggene let sammen og rør dem i sukkeropløsningen. Tilsæt melblandingen og rør dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hvile i 2 timer.
  5. Rul dejen ud i cirka 1 cm tykkelse på et melet bord og udstik kagemænd og koner med en udstikker.
  6. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem på næst øverste rille ved 200 grader, alm. ovn i cirka 10 minutter.
  7. Lad honningkagerne køle af på en bagerist. Når honningkagerne er helt kolde, kan du pynte kagerne som du ønsker med glasur.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.