Opskrift på lækre honningkagemænd og koner. Cirka 15-20 stk. (afhænger af størrelsen på din udstikker).
Antal: 15-20 stk.
INGREDIENSER
150g honning
150g brun farin
125g smør
½ tsk ingefær, stødt
½ tsk nelliker, stødt
½ tsk kanel, stødt
1 tsk hjortetaksalt
500g hvedemel
2 æg
FREMGANGSMÅDE
- Smelt honning, farin og smør ved svag varme og lad det afkøle, til blandingen er “lillefinger-varm”..
- Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål.
- Pisk æggene let sammen og rør dem i sukkeropløsningen. Tilsæt melblandingen og rør dejen godt igennem.
- Lad dejen hvile i 2 timer.
- Rul dejen ud i cirka 1 cm tykkelse på et melet bord og udstik kagemænd og koner med en udstikker.
- Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem på næst øverste rille ved 200 grader, alm. ovn i cirka 10 minutter.
- Lad honningkagerne køle af på en bagerist. Når honningkagerne er helt kolde, kan du pynte kagerne som du ønsker med glasur.
Leave a Reply