Dette var vores hovedret til nytårsaften 2013-14 – To forskellige grønsagssalater og gode højrebsbøffer.
Personer: 4
INGREDIENSER
4 højrebsbøffer
salt & peber
4 klatter hvidløgssmør
Stegning: olivenolie og smør
Broccoli-majs-tomat salat:
1 broccoli hoved
3 majskolber
olivenolie
timian, tørret
salt & peber
5-6 tomater på stilk
hvidløgssmør
Squash-rødløgssalat:
1 st squash
1 lille røde løg
olivenolie
div krydderier
½ citron, saften herfra
½ ps edamamebønner
FREMGANGSMÅDE
Broccoli-majs-tomat salat
- Skær broccolien ud i så lange stænger som muligt.
- Kog majsene til de er møre og skær dem i 4-5 cm tykke stykker.
- Kom majsstykkerne i en pose med lidt olivenolie, tørret timian, salt og peber.
- “Ryst” posen så det hele bliver blandet godt. Lad posen hvile på køl i mindst 30 minutter.
- Kom ligeledes broccolien i en frysepose med lidt olivenolie samt lidt krydderi.
- Lad den hvilke på køl i mindst 30 minutter.
Jeg lavede det hele om eftermiddagen og lad grøntsagerne hvile til om aftenen, hvor det hele blev tilberedt.
Bøffen blev stegt på en grillpande i godt med smør og olivenolie til den var 53 grader i midten. Herefter fik den lov til at trække i 5 min. med en klat hvidløgssmør på toppen, mens jeg anrettede maden.
Bemærk at opskrift på salaterne er hentet og lånt med inspiration af ophavsmand klidmoster.dk
Leave a Reply