Virkelig god og velsmagende hummersuppe. Serveres til 2 personer som et hovedmåltid, eller som en forret til 4 personer.
INGREDIENSER
1 hel hummer
neutral olie, eks. vindruekerne olie
1 fed hvidløg, i fire stykker
1 tsk timian, tørret
1 tsk paprika, stødt
1 spsk tomatpuré
2 gulerødder, i skiver
½-1 porre, grøn top og stok, i store stykke
1 løg, i fire stykker
1 laurbærblad
2 stilke rosmarin
½ chili, rød u. kerner, i to dele
½ fl hvidvin
1 fiskebouillon terning, rørt op i 3 dl varmt vand
1 kvart l fløde
salt & peber
en lille dusk persille, finthakket
2 spsk cremefraiche
FREMGANGSMÅDE
- Flæk halen på hummeren med en skarp kniv i to dele, fjern kød og den sorte tarm. Tarmen skal smides ud. Bræk kløerne af, lav et hak med en kniv og bræk skallen og fjern kødet. Kødet kommes i en lille skål og stilles på køl.
- Kom olie i en stor gryde så det lige akkurat dækker bunden. Varm olien op. Den må gerne ryge.
- Tilsæt skallerne fra hummeren. Knus det med en grydeske. Brænd skallerne af.
- Tilsæt hvidløg, timian, paprika og lad det stege lidt med.
- Tilsæt tomatpure og brænd den af i gryden.
- Tilsæt gulerod, porre, løg, laurbærblad, chili og rosmarin.
- Kom vin og fiskebouillon vand på. Der skal være væske nok til at dække skallerne. Hvis ikke, hældes mere vand på. Lad den koge 25 minutter.
- Lad suppen trække på blusset uden varme i 10 minutter.
- Si suppen og kom den tilbage i gryden. Kom fløde ved og smag til med salt og peber. Lad den simre i 5 min.
- Skær hummerkødet ud i store tern og steg det på en pande i smør i 1 min. sammen med salt, peber og en dusk hakket persille. Tag kødet op på en tallerken til suppen er klar, så kødet ikke steger videre.
- Kom suppen op på et par dybe tallerkener sammen med cremefraiche, hummerkød og server evt. sammen et godt brød.
Leave a Reply