Hummersuppe

Virkelig god og velsmagende hummersuppe. Serveres til 2 personer som et hovedmåltid, eller som en forret til 4 personer.

INGREDIENSER

1 hel hummer
neutral olie, eks. vindruekerne olie
1 fed hvidløg, i fire stykker
1 tsk timian, tørret
1 tsk paprika, stødt
1 spsk tomatpuré
2 gulerødder, i skiver
½-1 porre, grøn top og stok, i store stykke
1 løg, i fire stykker
1 laurbærblad
2 stilke rosmarin
½ chili, rød u. kerner, i to dele
½ fl hvidvin
1 fiskebouillon terning, rørt op i 3 dl varmt vand
1 kvart l fløde
salt & peber
en lille dusk persille, finthakket
2 spsk cremefraiche

FREMGANGSMÅDE

  1. Flæk halen på hummeren med en skarp kniv i to dele, fjern kød og den sorte tarm. Tarmen skal smides ud. Bræk kløerne af, lav et hak med en kniv og bræk skallen og fjern kødet. Kødet kommes i en lille skål og stilles på køl.
  2. Kom olie i en stor gryde så det lige akkurat dækker bunden. Varm olien op. Den må gerne ryge.
  3. Tilsæt skallerne fra hummeren. Knus det med en grydeske. Brænd skallerne af.
  4. Tilsæt hvidløg, timian, paprika og lad det stege lidt med.
  5. Tilsæt tomatpure og brænd den af i gryden.
  6. Tilsæt gulerod, porre, løg, laurbærblad, chili og rosmarin.
  7. Kom vin og fiskebouillon vand på. Der skal være væske nok til at dække skallerne. Hvis ikke, hældes mere vand på. Lad den koge 25 minutter.

  8. Lad suppen trække på blusset uden varme i 10 minutter.
  9. Si suppen og kom den tilbage i gryden. Kom fløde ved og smag til med salt og peber. Lad den simre i 5 min.
  10. Skær hummerkødet ud i store tern og steg det på en pande i smør i 1 min. sammen med salt, peber og en dusk hakket persille. Tag kødet op på en tallerken til suppen er klar, så kødet ikke steger videre.
  11. Kom suppen op på et par dybe tallerkener sammen med cremefraiche, hummerkød og server evt. sammen et godt brød.
4.5/5 - (2 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.