Opskrift på indbagt laks med baby kartofler, gulerødder og reje-svampe sauce.
Personer: 4
INGREDIENSER
Dej:
200g smør
200g flødeost, naturel
200g hvedemel
½ tsk salt, groft
Pensling: 1 sammenpisket æg
Fyld:
50g margarine
3-4 spsk hvedemel med top
mælk, skummet
1 spsk olivenolie
5 laksestykker
100g rejer
8 mell st champignon, i tynde skiver
10 duske dild
½ citron, saften herfra
2 tsk havsalt
1 drys chiliflager
peber, kværnet, sort
Tilbehør:
500g baby kartofler
3-4 gulerødder, i tynde stave
5-6 duske dild
FREMGANGSMÅDE
Dej
- Bland smør og flødeost grundigt sammen.
- Tilsæt mel og salt og ælt dejen hurtigt sammen.
- Stil dejen i køleskabet i en time.
Laks
- Steg laksestykkerne i olie på begge sider på en varm pande. Start med skindsiden nedad. Drys med salt og peber.
- Fjern forsigtigt skindet
Fyld
- Smelt margarinen i en gryde. Kom en spsk. mel i ad gangen, mens du pisker, indtil det lige slipper gryden.
- Kom lidt mælk i ad gangen, mens du rører og bag saucen op, til du har opnået en tyk sauce.
- Skær et af laksestykkerne i mindre stykker. Kom det i saucen.
- Tilsæt champignon i skiver, rejer, saften fra citron, chili og dild.
- Skru ned for varmen og lad den småsimre i 5 min. Smag til med salt og peber.
- Sluk for blusset og tag saucen væk fra varmen så den kan køle af.
Fyld i dej – sådan gør du
- Tag dejen ud af køleskabet og del den i fire lige store stykker.
- Kom mel på bordet og rul med en kagerulle hvert stykke dej ud til en firkant, ca. 20×20 cm.
- Læg et laksestykke på den ene halvdel af dejen og kom ca. 4 spsk. sauce herover laksen.
- Fold dejen; start med at folde dejen over enderne på laksen, så foldes dejen bagom laksen, mod dig selv og til sidst dejen foran, som foldes bagud – Så det bliver en aflang “pakke”. Pensl evt. med sammenpisket æg ved lukningen, for at holde fyldet inde.
- Kom “laksepakkerne” på en bageplade med bagepapir og stil den midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35 min., eller indtil de er gyldenbrune.
Tilbehør
- Grub kartoflerne under koldt rindende vand.
- Skræl gulerødderne, skyl dem under koldt vand og skær dem i små tynge stave.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 min.
- Kom hulerødderne i kartoffelvandet (sammen med kartoflerne) og kog kartofler og gulerødder i yderligere 10 min.
- Opvarm den resterende sauce.
Anretning
- Anret en laksepakke på en tallerken, sammen med kartofler og gulerødder, drysset med duske af dild.
- Kom den varme sauce i en sauce skål og server den ved siden af.
Leave a Reply