Indbagt laks med baby kartofler og gulerødder

Opskrift på indbagt laks med baby kartofler, gulerødder og reje-svampe sauce.

Personer: 4

INGREDIENSER

Dej:
200g smør
200g flødeost, naturel
200g hvedemel
½ tsk salt, groft
Pensling: 1 sammenpisket æg

Fyld:
50g margarine
3-4 spsk hvedemel med top
mælk, skummet
1 spsk olivenolie
5 laksestykker
100g rejer
8 mell st champignon, i tynde skiver
10 duske dild
½ citron, saften herfra
2 tsk havsalt
1 drys chiliflager
peber, kværnet, sort

Tilbehør:
500g baby kartofler
3-4 gulerødder, i tynde stave
5-6 duske dild

 

FREMGANGSMÅDE

Dej

  1. Bland smør og flødeost grundigt sammen.
  2. Tilsæt mel og salt og ælt dejen hurtigt sammen.
  3. Stil dejen i køleskabet i en time.

Laks

  1. Steg laksestykkerne i olie på begge sider på en varm pande. Start med skindsiden nedad. Drys med salt og peber.
  2. Fjern forsigtigt skindet

Fyld

  1. Smelt margarinen i en gryde. Kom en spsk. mel i ad gangen, mens du pisker, indtil det lige slipper gryden.
  2. Kom lidt mælk i ad gangen, mens du rører og bag saucen op, til du har opnået en tyk sauce.
  3. Skær et af laksestykkerne i mindre stykker. Kom det i saucen.
  4. Tilsæt champignon i skiver, rejer, saften fra citron, chili og dild.
  5. Skru ned for varmen og lad den småsimre i 5 min. Smag til med salt og peber.
  6. Sluk for blusset og tag saucen væk fra varmen så den kan køle af.

Fyld i dej – sådan gør du

  1. Tag dejen ud af køleskabet og del den i fire lige store stykker.
  2. Kom mel på bordet og rul med en kagerulle hvert stykke dej ud til en firkant, ca. 20×20 cm.
  3. Læg et laksestykke på den ene halvdel af dejen og kom ca. 4 spsk. sauce herover laksen.
  4. Fold dejen; start med at folde dejen over enderne på laksen, så foldes dejen bagom laksen, mod dig selv og til sidst dejen foran, som foldes bagud – Så det bliver en aflang “pakke”. Pensl evt. med sammenpisket æg ved lukningen, for at holde fyldet inde.
  5. Kom “laksepakkerne” på en bageplade med bagepapir og stil den midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35 min., eller indtil de er gyldenbrune.

Tilbehør

  1. Grub kartoflerne under koldt rindende vand.
  2. Skræl gulerødderne, skyl dem under koldt vand og skær dem i små tynge stave.
  3. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 min.
  4. Kom hulerødderne i kartoffelvandet (sammen med kartoflerne) og kog kartofler og gulerødder i yderligere 10 min.
  5. Opvarm den resterende sauce.

Anretning

  1. Anret en laksepakke på en tallerken, sammen med kartofler og gulerødder, drysset med duske af dild.
  2. Kom den varme sauce i en sauce skål og server den ved siden af.

Indbagt laks med baby kartofler og gulerødder

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.