Hurtig og nem opskrift på kammuslinger på ærtecreme med sprød parmaskinke. Lækker forret til hver dag eller fest, eks. som forret til nytårsaften.
Personer: 2 • Forberedelse: 30 min.
INGREDIENSER
- 10 g smør
- 1 stængel forårsløg
- 150 g ærte, friske (eller optøede fra frost)
- ½ dl vand
- ½ bouillonterning, hønse
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber & lidt chili (flakes eller frisk)
- 150 g parmaskinke
- 6 store kammuslinger
- ærteskud til pynt
- groft flutes
FREMGANGSMÅDE
- Steg fintsnittet forårsløg i smør, uden at de tager farve.
- Opløs bouillonterningen i vandet og kom det på panden, sammen med ærterne. Kog i 1 min.
- Blend til en tyk creme og smag ærtecremen til med salt og peber. (Trækker godt med salt & peber).
- Skær parmaskinken i terninger og steg dem sprøde.
- Dup kammuslinger med køkkenrulle og fjern den hvide muskel. Drys med groft salt, kværnet peber og lidt sukker og frisk chili.
- Kom smør på en god varm pande og streg kammuslingerne gyldne 1-2 min. på hver side. Husk at krydr den anden side.
- Anret kammuslingerne på en bund af ærtecreme, drys med parmaskinke og pynt med ærteskud.
- Server med et godt groft flute, evt. smør.