Kammuslinger på ærtecreme med sprød parmaskinke

Hurtig og nem opskrift på kammuslinger på ærtecreme med sprød parmaskinke. Lækker forret til hver dag eller fest, eks. som forret til nytårsaften.

Personer: 2  • Forberedelse: 30 min.

INGREDIENSER

  • 10 g smør
  • 1 stængel forårsløg
  • 150 g ærte, friske (eller optøede fra frost)
  • ½ dl vand
  • ½ bouillonterning, hønse
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber & lidt chili (flakes eller frisk)
  • 150 g parmaskinke
  • 6 store kammuslinger
  • ærteskud til pynt
  • groft flutes

FREMGANGSMÅDE

  1. Steg fintsnittet forårsløg i smør, uden at de tager farve.
  2. Opløs bouillonterningen i vandet og kom det på panden, sammen med ærterne. Kog i 1 min.
  3. Blend til en tyk creme og smag ærtecremen til med salt og peber. (Trækker godt med salt & peber).
  4. Skær parmaskinken i terninger og steg dem sprøde.
  5. Dup kammuslinger med køkkenrulle og fjern den hvide muskel. Drys med groft salt, kværnet peber og lidt sukker og frisk chili.
  6. Kom smør på en god varm pande og streg kammuslingerne gyldne 1-2 min. på hver side. Husk at krydr den anden side.
  7. Anret kammuslingerne på en bund af ærtecreme, drys med parmaskinke og pynt med ærteskud.
  8. Server med et godt groft flute, evt. smør.
4.2/5 - (5 votes)

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.