Opskrift på god kanelkage med kaffeglasur.
Antal stk.: 12-15
INGREDIENSER
Kanelkage:
125g smør, smeltet
400g sukker
400g hvedemel
4 tsk kanel, stødt
2 tsk natron
5 dl kærnemælk
Kaffeglasur:
50g smør, smeltet
250g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 spsk kakaopulver
4 spsk stærk kaffe, varm
FREMGANGSMÅDE
Kanelkage
- Smelt smørret i en lille gryde
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål
- Kom skiftevis smeltet smør og kærnemælk op i de tørre ingredienser.
- Rør det hele godt sammen til en ensformig kagedej
- Kom dejen i en lille smurt bradepande og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35-40 min.
Glasur
- Bryg stærk kaffe
- Smelt smørret i en lille gryde
- Når kaffen er færdigbrygget og smørret smeltet, blandes alle ingredienserne godt sammen i en skål.
- Kom glasuren på kagen når den er kølet af.
Leave a Reply