Kanelsnegle (FODMAP-venlige)

Rigtig god opskrift på lækre og snaskede kanelsnegle.

Antal: 22 stk.

INGREDIENSER
Kanelsnegle:
50g gær
3 dl mælk, laktosefri
50g smør
2 spsk fiberHUSK
1 æg
1 tsk kanel, stødt
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
ca. 400g speltmel, fint sigtet, økologisk
30-50g maizena
 
Remonce:
180g smør, blødt
180g brun farin
3 tsk kanel, stødt
 
Pensling:
1 æg, sammenpisket
 
Pynt:
smeltet chokolade, mørk

FREMGANGSMÅDE

  1. Tag smørret ud af køleskabet til remoncen så det kan blive blødt.
  2. Mælk og smør lunes i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af til det er fingervarm.
  3. Hæld det lune mælk og smør i en stor skål og smuldre gæren heri.
  4. Tilsæt fiberHusk og ægget og rør godt rundt.
  5. Kom salt, kanel, kardemomme, sukker og mel i skålen og bland det hele godt sammen.
  6. Tilsæt maizena lidt af gangen og ælt dejen til den er blød og glat. Den skal være lidt klistret, men ikke sætte sig fast på fingrene.
  7. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
     

Remonce

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Brug evt. en håndmixer til det er en ens formet mase.
  2. Kom dejen ud på en rent bord og rul den ud til en firekant med en kagerulle.
  3. Påsmør hele dejen med remoncen, helt ud til kanterne. Rul dejen forsigtigt sammen til en roulade og skær 22 lige store stykker.
  4. Kom bagepapir på en bageplade og læg kanelsneglene herpå. Klem dem lidt flade.
  5. Lad dem efterhæve i 20 minutter på bagepladen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft.
  7. Pensl sneglene med sammenpisket æg og stil dem midt i den forvarmede ovn i 8 minutter.
  8. Lad kanelsneglende køle af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.
     

TIP!
Sneglene kan fryses ned.
Holder sig 2-3 dage i en tætlukket pose.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.