Rigtig god opskrift på lækre og snaskede kanelsnegle.
Antal: 22 stk.
INGREDIENSER
Kanelsnegle:
50g gær
3 dl mælk, laktosefri
50g smør
2 spsk fiberHUSK
1 æg
1 tsk kanel, stødt
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
ca. 400g speltmel, fint sigtet, økologisk
30-50g maizena
Remonce:
180g smør, blødt
180g brun farin
3 tsk kanel, stødt
Pensling:
1 æg, sammenpisket
Pynt:
smeltet chokolade, mørk
FREMGANGSMÅDE
- Tag smørret ud af køleskabet til remoncen så det kan blive blødt.
- Mælk og smør lunes i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af til det er fingervarm.
- Hæld det lune mælk og smør i en stor skål og smuldre gæren heri.
- Tilsæt fiberHusk og ægget og rør godt rundt.
- Kom salt, kanel, kardemomme, sukker og mel i skålen og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt maizena lidt af gangen og ælt dejen til den er blød og glat. Den skal være lidt klistret, men ikke sætte sig fast på fingrene.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Remonce
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Brug evt. en håndmixer til det er en ens formet mase.
- Kom dejen ud på en rent bord og rul den ud til en firekant med en kagerulle.
- Påsmør hele dejen med remoncen, helt ud til kanterne. Rul dejen forsigtigt sammen til en roulade og skær 22 lige store stykker.
- Kom bagepapir på en bageplade og læg kanelsneglene herpå. Klem dem lidt flade.
- Lad dem efterhæve i 20 minutter på bagepladen.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og stil dem midt i den forvarmede ovn i 8 minutter.
- Lad kanelsneglende køle af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.
TIP!
Sneglene kan fryses ned.
Holder sig 2-3 dage i en tætlukket pose.
Leave a Reply