Opskrift på lækre bløde kanelsnegleboller.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
Kanelsnegledej
6 spsk vand, lunkent
50 g gær
3 dl mælk
50 g smør, smeltet
Ca. 7-8 dl hvedemel
1 tsk salt
3 spsk sukker
Remonce
80 g smør, blødt
2 spsk brun farin
1 spsk kanel, stødt
Pensling
1 æg, sammenpisket
FREMGANGSMÅDE
Remonce
1. kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen til en ensformig mase.
Kanelsnegledej
1. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser.
3. Ælt dejen godt sammen.
4. Udrul dejen til en firekant og påsmør remoncen med en ske.
5. Rul forsigtigt dejen sammen til en roulade og skær den i ca. 2 cm tykke skiver.
6. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom de udskårne skiver på
bagepapiret. Tryk dem lidt flade.
Kanelsnegle
7. Lad kanelsneglene hæve i 25 min. under et fugtigt viskestykke.
8. Pensl forsigtigt kanelsneglene med æg og stil dem i en forvarmet ovn ved 225
grader på nederste rille i 12 min.
Hvis det ønskes kan du toppe kanelsneglene med glasur, ved at blande flormelis
og vand sammen i en skål til en lidt tyk men stadig flydende mase.
Du kan også bruge kakao i glasuren eller toppe dem med smeltet mørk
chokolade.
TIP!
Opbevar kanelsneglebollerne i en tætsluttet beholder eller pose (hvis der er nogen tilbage) og lun dem i mikroovnen dagen efter, så bliver de igen dejlig bløde.
Se hvordan du gør i nedenstående videoopskrift
Leave a Reply