Opskrift på stor og lækker kanelsneglekage til mange personer. Kagen kan fryses uden glasur på. Kan genvarmes ved svag varme i ovnen.
Antal: 1 stor bradepande
INGREDIENSER
500g hvedemel
250g smør
100g sukker
50g gær
2 æg
1 dl mælk, lillefinger-varm
Remonce:
200g brun farin
200g smør, blødt
4 spsk kanel, stødt
Pensling:
1 æg
Glasur:
3 dl flormelis
3-4 spsk vand
FREMGANGSMÅDE
- Bland gæren i den fingervarme mælk.
- Smuldr smørret i melet og bland gærblandingen heri.
- Tilsæt sukker og æg og ælt dejen godt sammen.
- Del dejen i to portioner og rul den ene ud i en firekant, så den er lidt større end din bradepande. Beklæd din bradepande med bagepapir og før dejen ovenpå. Dejen må gerne gå lidt op af siderne.
- Rør remoncen sammen og smør halvdelen direkte ud på dejen. (Jeg bruger fingrene).
- Rul den anden klump dej ud til et aflangt kvadrat og smør den ligeledes med remonce.
- Rul dejen sammen til en roulade og skær 18 stykker ud. Placer dem oven på dejen i bradepanden. Tryk dem flade.
- Dæk dejen med et rent og fugtigt viskestykke og stil den til hævning i 1 time.
- Pensl kagen med et sammenpisket æg og bag kanelsneglekagen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn i ca. 12 min. Hold øje med at sukkeret ikke bliver brændt.
- Når kanelsneglekagen er afkølet, blandes glasuren og kommes på kagen.
- Skær kagen i passende stykker før den nydes.
Leave a Reply