Karry wok med nudler og kylling

Her får du en opskrift på karry wok med nudler og kylling.

Personer: 4

INGREDIENSER
200g ægnudler
 
Kylling:
4 kyllingebryst i tern
3 tsk karry, alm.
4 spsk olivenolie
1 tsk salt, groft
 
Wokblanding:
4 spsk oliven olie
2 tsk karry, alm
3 st gulerødder
8 mell. st champignon
1 kvart stilk bladselleri
140g vandkastanjer (drænet vægt)
120g bambusskud (drænet vægt)
200g orientalske grøntsager (drænet vægt)
110g kantareller (drænet vægt)
1 chili, mild
2 dl mælk
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 tsk urtesalt
1 spsk kikkoman soya sauce
2 fed hvidløg, hakket

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt en wok-pande over komfuret ved høj varme.
  2. Tilsæt olie og karry og “brænd karryen af” i ca. 2 min. Rør i det hele tiden, det må ikke blive mørkt og brændt.
  3. Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune i ca. 3-4 min. Tilsæt salt.
  4. Hæld kyllingen på en tallerken og stil den til side.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde skiver.
  6. Tilsæt igen olie (se mål under ingredienser “wokblanding”) og karry på panden. Gentag som ved trin 2.
  7. Skru ned for varmen og tilsæt gulerødder.
  8. Imens skylles champignonerne under rindende vand, stilken knækkes af og skæres i skiver.
  9. Tilsæt champignonerne og brun dem i et par min.
  10. Tilsæt nu vandkastanjer, bambusskud, orientalske grøntsager, kantareller, bladselleri, hvidløg, chili og krydderier.
  11. Bland det hele godt og lad det simre i ca. 5 min.
  12. Tilsæt soy sauce og mælk. Bland det hele godt. Lad det små simre under låg i 10 min. Rør jævnligt. Kom kyllingen i wok-panden og steg yderligere det hele i 5 min. under låg.
  13. Kog nudlerne som anført på pakken. Lad dem herefter dryppe af.
  14. Tilsæt de færdigkogte nudler i resten af wokblandingen (skær evt. nudlerne over begge veje). Bland det hele godt og lad det stege i 5 min. Smag evt. retten til med yderligere krydderier.
  15. Server straks.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.