Her får du en opskrift på karry wok med nudler og kylling.
Personer: 4
INGREDIENSER
200g ægnudler
Kylling:
4 kyllingebryst i tern
3 tsk karry, alm.
4 spsk olivenolie
1 tsk salt, groft
Wokblanding:
4 spsk oliven olie
2 tsk karry, alm
3 st gulerødder
8 mell. st champignon
1 kvart stilk bladselleri
140g vandkastanjer (drænet vægt)
120g bambusskud (drænet vægt)
200g orientalske grøntsager (drænet vægt)
110g kantareller (drænet vægt)
1 chili, mild
2 dl mælk
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 tsk urtesalt
1 spsk kikkoman soya sauce
2 fed hvidløg, hakket
FREMGANGSMÅDE
- Sæt en wok-pande over komfuret ved høj varme.
- Tilsæt olie og karry og “brænd karryen af” i ca. 2 min. Rør i det hele tiden, det må ikke blive mørkt og brændt.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem brune i ca. 3-4 min. Tilsæt salt.
- Hæld kyllingen på en tallerken og stil den til side.
- Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde skiver.
- Tilsæt igen olie (se mål under ingredienser “wokblanding”) og karry på panden. Gentag som ved trin 2.
- Skru ned for varmen og tilsæt gulerødder.
- Imens skylles champignonerne under rindende vand, stilken knækkes af og skæres i skiver.
- Tilsæt champignonerne og brun dem i et par min.
- Tilsæt nu vandkastanjer, bambusskud, orientalske grøntsager, kantareller, bladselleri, hvidløg, chili og krydderier.
- Bland det hele godt og lad det simre i ca. 5 min.
- Tilsæt soy sauce og mælk. Bland det hele godt. Lad det små simre under låg i 10 min. Rør jævnligt. Kom kyllingen i wok-panden og steg yderligere det hele i 5 min. under låg.
- Kog nudlerne som anført på pakken. Lad dem herefter dryppe af.
- Tilsæt de færdigkogte nudler i resten af wokblandingen (skær evt. nudlerne over begge veje). Bland det hele godt og lad det stege i 5 min. Smag evt. retten til med yderligere krydderier.
- Server straks.
Leave a Reply