Opskrift på gode kartoffelbøffer, også kaldet rösti, som kan serveres som tilbehør til mange forskellige lækre retter.
Personer: 4
INGREDIENSER
6 st bagekartofler
2 mell st røde løg
2 tsk havsalt
½ tsk peber, kværnet, sort
1 æg
FREMGANGSMÅDE
- Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern.
- Kom de revne kartofler i et rent og tørt klæde. Luk klædet om kartoflerne så alle enderne er samlet i toppen. Drej toppen og pres al væden ud af kartoflerne.
- Skræl løg og skær dem groft. Kom dem i en hurtighakker og hak dem i 5-10 sek. til de er hakket helt fint. Bland kartofler, løg, salt og peber i en skål. Kom et tørt klæde over blandingen. Klædet skal ligge helt ned i skålen så det lukker tæt om blandingen.
- Stil skålen i køleskabet i en times tid.
- Kom blandingen i et rent og tørt klæde og gentag trin 2 Kom blandingen tilbage i skålen og tilsæt æg og bland godt.
- Kom godt med smør på en meget varm pande og form kartoffelblandingen til bøffer. kan gøres med hånden eller ved hjælp af en rund gourmet madring.
- Steg dem til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Kartoffelbøfferne kan serveres som tilbehør til en lang række lækre retter.
Leave a Reply