/
374 Views0

Nem og hurtig FODMAP-venlig ret, som både voksne og børn kan nyde.

Personer: 2-3          Tid: 40 min.

INGREDIENSER
580g kartofler, i stykker
1 dl mælk, laktosefri
50g margarine
salt & peber
 
Tilbehør:
1 pk bacon i tern
250g oksekød, hakket
1 st gulerod, i tern
1 ds tomater, hakkede
1 tsk salt, groft
1 spsk hvidløgsolie, (FODMAP: INGEN stykker af hvidløg)
½ tsk friskkværnet peber, sort
1 tsk paprika, stødt
100g broccoli
evt. purløg, klippet

FREMGANGSMÅDE

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er godt møre i usaltet vand.
  2. Steg bacon sprødt i en gryde.
  3. Tilsæt det hakkede kød i gryden med bacon og tilsæt hvidløgsolie. Brun kødet.
  4. Kom tern af gulerod i gryden, de hakkede tomater, samt krydderier. Lad det hele småsimre til gulerod stykkerne er møre.
  5. Når kartoflerne er færdigkogt, hældes vandet fra og der tilsætte margarine. Pisk kartofler og margarine sammen med en håndmixer til en ensartet mase.
  6. Tilsæt mælk, lidt af gangen og smag til sidst til med salt og peber.
  7. Kog eller damp broccolien i 2-3 minutter.
  8. Server det hele straks, gerne med klippet purløg.
     

TIP!
Retten kan også tilsættes hakket forårsløg (kun den grønne del) og serveres med revet FODMAP-venlig ost.

Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.