Nem og hurtig FODMAP-venlig ret, som både voksne og børn kan nyde.
Personer: 2-3 Tid: 40 min.
INGREDIENSER
580g kartofler, i stykker
1 dl mælk, laktosefri
50g margarine
salt & peber
Tilbehør:
1 pk bacon i tern
250g oksekød, hakket
1 st gulerod, i tern
1 ds tomater, hakkede
1 tsk salt, groft
1 spsk hvidløgsolie, (FODMAP: INGEN stykker af hvidløg)
½ tsk friskkværnet peber, sort
1 tsk paprika, stødt
100g broccoli
evt. purløg, klippet
FREMGANGSMÅDE
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er godt møre i usaltet vand.
- Steg bacon sprødt i en gryde.
- Tilsæt det hakkede kød i gryden med bacon og tilsæt hvidløgsolie. Brun kødet.
- Kom tern af gulerod i gryden, de hakkede tomater, samt krydderier. Lad det hele småsimre til gulerod stykkerne er møre.
- Når kartoflerne er færdigkogt, hældes vandet fra og der tilsætte margarine. Pisk kartofler og margarine sammen med en håndmixer til en ensartet mase.
- Tilsæt mælk, lidt af gangen og smag til sidst til med salt og peber.
- Kog eller damp broccolien i 2-3 minutter.
- Server det hele straks, gerne med klippet purløg.
TIP!
Retten kan også tilsættes hakket forårsløg (kun den grønne del) og serveres med revet FODMAP-venlig ost.
Leave a Reply