Der er en million måder at lave denne ret på… Her får du min opskrift på kartoffelmos med millionbøf, drysset med hakket frisk persille. Du kan sagtens tilføje gulerødder i tynde skiver i kødsaucen eller andre grøntsager.
Personer: 4
INGREDIENSER
Kartoffelmos:
800g bagekartofler
1-2 dl minimælk
50g smør
salt, groft
Millionbøf:
25g margarine
1 st løg, fintskåret
500g oksekød, hakket
2 ds tomater, flåede
1 oksekøds bouillon terning
1-2 spsk ketchup
3 laurbærblade
2 fed hvidløg, presset
1 tsk basilikum
½ tsk oregano
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne, og skær dem i gennem på kryds.
- Kom kartoflerne i en gryde med koldt usaltet vand og kog dem godt møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne og kom blødt smør heri. Pisk det til det bliver en ensartet mase. (der må ikke være klumper)Tilsæt lunt let varmet mælk, mens der piskes, til du opnår den tykkelse du ønsker. Smag til med salt.
Millionbøf
- Smelt smør i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt kødet og brun det.
- Tilsæt flåede tomater, ketchup, bouillon, laurbærblade, basilikum, oregano, hvidløg og lad det hele simre i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
Server kartoffelmosen med millionbøf og drys evt. med hakket frisk persille.
Leave a Reply