Kartoffelmos med millionbøf

Der er en million måder at lave denne ret på… Her får du min opskrift på kartoffelmos med millionbøf, drysset med hakket frisk persille. Du kan sagtens tilføje gulerødder i tynde skiver i kødsaucen eller andre grøntsager.

Personer: 4

INGREDIENSER

Kartoffelmos:
800g bagekartofler
1-2 dl minimælk
50g smør
salt, groft

Millionbøf:
25g margarine
1 st løg, fintskåret
500g oksekød, hakket
2 ds tomater, flåede
1 oksekøds bouillon terning
1-2 spsk ketchup
3 laurbærblade
2 fed hvidløg, presset
1 tsk basilikum
½ tsk oregano
salt & peber

 

FREMGANGSMÅDE

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i gennem på kryds.
  2. Kom kartoflerne i en gryde med koldt usaltet vand og kog dem godt møre.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og kom blødt smør heri. Pisk det til det bliver en ensartet mase. (der må ikke være klumper)Tilsæt lunt let varmet mælk, mens der piskes, til du opnår den tykkelse du ønsker. Smag til med salt.

Millionbøf

  1. Smelt smør i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt kødet og brun det.
  2. Tilsæt flåede tomater, ketchup, bouillon, laurbærblade, basilikum, oregano, hvidløg og lad det hele simre i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.

Server kartoffelmosen med millionbøf og drys evt. med hakket frisk persille.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.