Opskrift på sprød kartoffelpandekage.
INGREDIENSER
4 st bagekartofler
2-3 spsk mager ost, revet
3 æg
4 skiver skinke i strimler (kan undlades)
½ løg, i tern
1 tsk salt, groft
1 knsp peber, kværnet, sort
Stegning: margarine
FREMGANGSMÅDE
- Riv kartoflerne groft og pres væden fra i en si.
- Skær skinke og løg i tern.
- Riv osten.
- Rør det hele sammen.
- Læg fyldet ud på en stor stegepande i rigeligt margarine (ellers kan det brænde fast), pres det sammen med en paletkniv.
- Steg pandekagen ved jævn varme i ca. 7-10 min. på hver side. Eller indtil den er gyldenbrun. (brug en stor rund tallerken når du skal vende den).
- Server med salat og evt. groft flutes.
TIP!
Du kan evt. skifte skinken ud med groft revet gulerod. Brug her ca. 1½ gulerod. Husk at pres væden fra i en si, før du rører det sammen.
Leave a Reply