Kartoffeltærte med kylling og ost

Opskrift på tærte med kartofler, kylling, hvid ost og rød peber.

Antal: 1 tærte

INGREDIENSER

Tærtedej:
175g hvedemel
125g smør, blødt
3 spsk vand, koldt
½ tsk salt, groft

Tærtefyld:
10 mell st kartofler
300g kogt hønsekød i tern (kan evt. købes på frost)
1 peberfrugt, rød, i strimler
1 skive hvid ost i stave
salt & peber
chili flakes / ½ frisk chili u. korn

Æggemasse:
3 æg
½ dl mælk
salt & peber

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej

  1. Smuldre smørret i melet. Tilsæt salt og vand og saml dejen hurtigt til en fast kugle.
  2. Rul dejen ud på et let melet bord, så den passer i størrelsen på dit tærtefad.
  3. Kom den udrullede dej op i tærteformen. Dejen skal gå helt op til kanten af fadet.

Tærtefyld

  1. Skæl og kog kartoflerne møre. Skær dem herefter i skiver og kom dem ovenpå dejen i bunden af tærteformen.
  2. Kom det optøede hønsekød, ost og peberfrugt ovenpå kartoflerne. Drys med lidt chili flakes.

Æggemasse

  1. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt lidt salt og peber og rør rundt.
  2. Hæld æggemassen over fyldet inden tærten sættes i ovnen.
  3. Bag tærten midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35 min.
  4. Server tærten sammen med en lækker salat. Prøv f.eks. min salat med spinat og persille.

TIP!
Ønsker du at lave “låg” på din tærte, som jeg har gjort på billedet øverst, skal du lave dobbelt portion tærtedej og dele den i 2. Bagetiden kan blive forlænget med ca. 10 min.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.