Koldhævede gulerodsboller med sesamfrø

Hurtig og nem opskrift på koldhævede gulerodsboller med sesamfrø, som skal stå i køleskabet natten over. Perfekt som weekend morgenboller eller til morgener hvor der er mindre tid, hvor der alligevel ønskes at nyde nybagte boller.

INGREDIENSER
1/4 pk gær
½ l vand, koldt
2 tsk olie
1 tsk salt, groft
1 dl sesamfrø
150g gulerod, revet
700g hvedemel
mælk til pensling

FREMGANGSMÅDE

  1. Gæren opløses i vand.
  2. Tilsæt salt og olie. Tilsæt sesamfrø og revet gulerod. Rør rundt.
  3. Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen skal være lind og våd.
  4. Stil dejen i køleskabet til næste morgen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  6. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Pensl med mælk.
  7. Bollerne bages midt i ovnen i ca. 15-20 min. eller indtil de har fået farve og er faste og sprøde i bunden.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.