Hurtig og nem opskrift på koldhævede gulerodsboller med sesamfrø, som skal stå i køleskabet natten over. Perfekt som weekend morgenboller eller til morgener hvor der er mindre tid, hvor der alligevel ønskes at nyde nybagte boller.
INGREDIENSER
1/4 pk gær
½ l vand, koldt
2 tsk olie
1 tsk salt, groft
1 dl sesamfrø
150g gulerod, revet
700g hvedemel
mælk til pensling
FREMGANGSMÅDE
- Gæren opløses i vand.
- Tilsæt salt og olie. Tilsæt sesamfrø og revet gulerod. Rør rundt.
- Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen skal være lind og våd.
- Stil dejen i køleskabet til næste morgen.
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Pensl med mælk.
- Bollerne bages midt i ovnen i ca. 15-20 min. eller indtil de har fået farve og er faste og sprøde i bunden.
Leave a Reply