/
233 Views0

Koteletter kan være en lidt kedelig spise efter min mening, da kødet hurtigt kan få for meget og blive tørt. Derfor kan jeg bedst lide dem i en sauce, som f.eks. i min opskrift her, som smager rigtig dejligt.

Personer: 4

INGREDIENSER
4 svinekoteletter, gerne med fedtkant
1 røde løg, finthakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
3 spsk tomatpuré
revet ost
1 fl madlavningsfløde 7%
1 dl mælk, skummet
1 ds tomater, hakkede
250g pasta penne
200g bacon i tern
200g champignon, i skiver
paprika, stødt
salt & peber
smør og olivenolie til stegning

FREMGANGSMÅDE

  1. Kog pastaen som anvist på pakken i let saltet vand.
  2. Hak løg, hvidløg og persille.
  3. Kom 1 spsk. olie og 20 g smør på en varm pande med høje kanter (som kan tåle at komme i ovnen). Tilsæt bacon og løg og lad det stege i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt de hakkede hvidløg og champignon i skiver og steg yderligere i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 tsk groft salt.
  5. Tilsæt en spsk. tomatpuré med top, samt de hakkede tomater på dåse. Rør godt rundt og lad det simre i nogle minutter.
  6. Tilsæt mælk, fløde og en tredjedel af persillen. Rør rundt og lad simre i 3 minutter.



  7. Kom den færdigkogte pasta i tomatsaucen sammen med en håndfuld revet ost.



  8. Smag saucen til med salt, peber og paprika. Lad den simre ved svag varme, mens du bruner koteletterne.
  9. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en meget varm pande i lidt smør i et ½ minut på hver side.
  10. Tag panden af varmen.
  11. Sluk for panden med tomatsaucen med pasta og læg koteletterne ovenpå saucen. Pres dem lidt ned.



  12. Smør koteletterne med et lag tomatpuré og drys med ost og lidt persille.
  13. Stil panden i en forvarmet ovn, varmluft ved 180 grader i ca. 12-15 minutter. Pas på koteletterne ikke får for meget, så bliver de tørre og kedelige.
  14. Rør i pastaen undervejs, da du ellers kan risikere at de som stikker op af saucen bliver helt hårde.
Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.