Koteletter kan være en lidt kedelig spise efter min mening, da kødet hurtigt kan få for meget og blive tørt. Derfor kan jeg bedst lide dem i en sauce, som f.eks. i min opskrift her, som smager rigtig dejligt.
Personer: 4
INGREDIENSER
4 svinekoteletter, gerne med fedtkant
1 røde løg, finthakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
3 spsk tomatpuré
revet ost
1 fl madlavningsfløde 7%
1 dl mælk, skummet
1 ds tomater, hakkede
250g pasta penne
200g bacon i tern
200g champignon, i skiver
paprika, stødt
salt & peber
smør og olivenolie til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Kog pastaen som anvist på pakken i let saltet vand.
- Hak løg, hvidløg og persille.
- Kom 1 spsk. olie og 20 g smør på en varm pande med høje kanter (som kan tåle at komme i ovnen). Tilsæt bacon og løg og lad det stege i ca. 5 minutter.
- Tilsæt de hakkede hvidløg og champignon i skiver og steg yderligere i ca. 5 minutter. Tilsæt 2 tsk groft salt.
- Tilsæt en spsk. tomatpuré med top, samt de hakkede tomater på dåse. Rør godt rundt og lad det simre i nogle minutter.
- Tilsæt mælk, fløde og en tredjedel af persillen. Rør rundt og lad simre i 3 minutter.
- Kom den færdigkogte pasta i tomatsaucen sammen med en håndfuld revet ost.
- Smag saucen til med salt, peber og paprika. Lad den simre ved svag varme, mens du bruner koteletterne.
- Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en meget varm pande i lidt smør i et ½ minut på hver side.
- Tag panden af varmen.
- Sluk for panden med tomatsaucen med pasta og læg koteletterne ovenpå saucen. Pres dem lidt ned.
- Smør koteletterne med et lag tomatpuré og drys med ost og lidt persille.
- Stil panden i en forvarmet ovn, varmluft ved 180 grader i ca. 12-15 minutter. Pas på koteletterne ikke får for meget, så bliver de tørre og kedelige.
- Rør i pastaen undervejs, da du ellers kan risikere at de som stikker op af saucen bliver helt hårde.
Leave a Reply