Nem opskrift på kransekagetoppe. Denne opskrift kan også benyttes til at lave marcipanbrød eller marcipanringe.
Antal: 100 stk.
INGREDIENSER
200g marcipan, rå
80g sukker
1 st æg
hasselnødder
evt. smeltet chokolade
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Ælt alle ingredienserne godt sammen (har du en køkkenmaskine er det det nemmeste) og kom marcipanmassen i en sprøjtepose.
- Beklæd en bageplade med papir og sprøjt små toppe ud på bagepapiret med en afstand på ca. 3 cm.
- Kom en hasselnød i toppen og sæt pladen i ovnen i ca. 10-12 min. eller indtil kransekagetoppene er gyldenbrune.
- Når de er afkølet, kan du hvis du ønsker. Smelte noget chokolade i et vandbad og dyppe bunden af hver kransekagetop i chokoladen.
Tip!
Laver du kransekagetoppene en eller flere dage i forvejen, kan du komme dem i fryserne og tage dem op om morgenen på dagen, da kransekagetoppene bliver endnu bedre af at have været en tur i fryseren.
Nytårs menu 2012 - CORIs KØKKEN
21. april 2021 at 20:42[…] 00:00I traditionen tro serveres der hjemmelavet kransekage samt […]