Opskrift på krebinetter med stuvet hvidkål og kartofler.
Personer: 4
INGREDIENSER
Krebinetter:
500g svinekød, hakket
4 spsk rasp
2 spsk parmesanost, revet
2 spsk hvedemel
1 tsk paprika
salt & peber
1 æg
Stegning: smør
Stuvet hvidkål:
500 g hvidkål
1,5-2 dl vand
2 tsk salt
0,5 tsk peber
30 g smør
30 g hvedemel
2 dl mælk
1 dl fløde
1 knsp muskatnød
Yderligere tilbehør:
500g kartofler
FREMGANGSMÅDE
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand. Bring vandet i kog, tilsæt salt og kog kartoflerne møre.
Krebinetter:
- Form kødet til fire bøffer. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i en tallerken med rasp, parmesanost, paprika, salt og peber, som er blandet godt sammen.
- Brun krebinetterne i smør på en pande på begge sider ved god varme. Færdigsteges ved jævn varme i ca. 6-8 min. på hver side.
Stuvet hvidkål:
- Snit hvidkålen mellemfint og kom det i en gryde med vand og salt. Kun så bunden af gryden er fyldt op med vand. Lad det simre i 5-10 minutter, til det falder sammen.
- I en anden gryde laver du en opbagt sauce. Smelt smør og kom mel i – rør det sammen, så det bliver en klump.
- Tilsæt mælk og fløde lidt af gangen og rør konstant, så der ikke kommer klumper.
- Kom kålen i og vend det hele godt sammen.
- Smag til med salt, peber og muskatnød.
Leave a Reply