Opskrift på rigtig gode krydrede pebernødder.
INGREDIENSER
250g smør, blødt
250g sukker
1 tsk ingefær, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 tsk hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 dl piskefløde
500g hvedemel
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smørret skæres i små stykker og kommes i en stor skål sammen med sukker, som piskes godt med en håndmixer.
- Piskefløden piskes forsigtigt i sukkermassen.
- Bland krydderier, bagepulver og natron i melet i en anden skål og rør det herefter i skålen med sukkermassen.
- Ælt dejen sammen med hænderne, til dejen er helt ensartet og fedtet. Ca. 5-7 minutter.
- Tril dejen til pølser, på tykkelse med en lillefinger og skær den i små stykker, ca. 1 cm lange.
- Tril stykkerne til kugler og tryk dem let sammen i toppen.
- Kom de ubagte pebernødder på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til pebernødderne er gyldne.
- Hold øje med pebernødderne under bagning, så de ikke bliver for mørke.
Leave a Reply