Opskrift på kylling i yoghurtsauce med parboiled ris.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 hel kylling, ca. 1200g
Yoghurtsauce:
½ frisk rød peber
1 stykke frisk ingefær (ca. 2-3 cm)
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg, pillet
½ tsk madraskarry, mild
½ spsk paprika, stødt
½ spsk gurkemeje, stødt
½ tsk sukker
1 tsk salt, groft
friskkværnet peber, sort
15g smør
Stegte ris:
50g smør
2 zittauerløg, hakkede
480g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
9 dl grøntsagsbouillon
Tilbehør:
2-3 citroner i både
røde løg i tynde skiver
FREMGANGSMÅDE
Yoghurtsauce
- Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en kniv.
- Skræl den friske ingefær.
- Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed.
- Hæld saucen over kyllingestykkerne.
- Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
- Øs saucen over kyllingen nogle gange under stegning.
Stegte ris
- Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg i ca. ½ min.
- Tilsæt ris og svits dem ca. i ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved.
- Bring risende i kog og kog dem ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 12 min.
- Tag gryden fra varmen og lad risene trække – stadig under låg, i ca. 12 min. (smag efter om de har fået nok)
Tip til servering
Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og røde løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.
Energiindhold for hele retten: 20510 kJ
Energifordeling:
Fiber: 9,2 g
Protein: 33 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 31 %
Kilde: Karolines køkken
Leave a Reply