Kylling i yoghurtsauce med parboiled ris

Opskrift på kylling i yoghurtsauce med parboiled ris.

Personer: 4

INGREDIENSER
1 hel kylling, ca. 1200g

Yoghurtsauce:
½ frisk rød peber
1 stykke frisk ingefær (ca. 2-3 cm)
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg, pillet
½ tsk madraskarry, mild
½ spsk paprika, stødt
½ spsk gurkemeje, stødt
½ tsk sukker
1 tsk salt, groft
friskkværnet peber, sort
15g smør

Stegte ris:
50g smør
2 zittauerløg, hakkede
480g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
9 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør:
2-3 citroner i både
røde løg i tynde skiver

 

FREMGANGSMÅDE

Yoghurtsauce

  1. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en kniv.
  2. Skræl den friske ingefær.
  3. Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed.
  4. Hæld saucen over kyllingestykkerne.
  5. Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  6. Øs saucen over kyllingen nogle gange under stegning.
     

Stegte ris

  1. Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Svits løg i ca. ½ min.
  3. Tilsæt ris og svits dem ca. i ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved.
  4. Bring risende i kog og kog dem ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  5. Tag gryden fra varmen og lad risene trække – stadig under låg, i ca. 12 min. (smag efter om de har fået nok) 

Tip til servering

Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og røde løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til. 

 

Energiindhold for hele retten: 20510 kJ


Energifordeling:
Fiber: 9,2 g
Protein: 33 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 31 %

 

Kilde: Karolines køkken

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.