Kyllingebryst filet i smagfuld sovs i ovn

Kyllingebryst filet i smagfuld sovs i ovn

Opskrift på antiinflammatorisk aftensmad som er lækker og mættende. kyllingebryst filet i smagfuld sovs serveret med brune ris.

INGREDIENSER

3 spsk jomfru olivenolie
1 kg kyllingebryst filet
Salt & peber

3 fed hvidløg, presset
1 løg, røde, finthakket
1 squash, revet
1 chili, orange, øko., finthakket
1 tomater med oregano og basilikum (390g), Anglamark
1 spsk paprika
1 spsk basilikum, tørret
0,5 tsk ingefær, stødt
0,5 tsk cayennepeber 
1 spsk løgpulver
1 tsk tajin
0,5 l hønsefond, kraftig
1 cuisine til madlavning, havre
Parmesanost, revet
Forårsløg som topping
4 dl brune ris

FREMGANGSMÅDE

1. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
2. Kom 1 spsk olie på en pande med høje kanter, som kan tåle ovn. Varm olien op. Krydr kyllingebryst  
    fileterne med salt og peber på begge sider og brun dem hurtigt af på panden. Kom dem på en tallerken
    og stil til side.
3. Kom 2 spsk olie på samme pande og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt den revne squash og
    finthakket chili og steg yderligere 1 minuts tid.
4. Tilsæt tomater sammen med krydderierne. Bland det og lad det simre et par min.
5. Tilsæt cuisine og hønsefond og lad retten simre i 5 min. Smag til med salt og peber og evt. flere
     krydderier.
6. Læg kyllingebryst fileterne ned i sovsen og riv frisk parmesanost over retten.
7. Stil panden midt i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller indtil osten er smeltet og retten er gylden.
8. Kog ris som anvist på pakken.
9. Når retten er færdig, drysses den med hakket forårsløg og serveres henover de kogte ris.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.