Opskrift på fyldt kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat.
Personer: 4
INGREDIENSER
4 kyllingebryst
4 pk bacon i strimler
8 skiver blue castello / mild hvid ost
Salat:
12-14 cherry tomater på stilk
16-20 små nye kartofler
4 håndfulde spinat, helbladet
1 bundt basilikum, frisk
10 st champignon
Ristet salatmix (blandende saltede nødder)
3 spsk olie
1 klat smør
½ tsk chili flakes
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Kartofler
- Skyl kartoflerne (behold skralden på) og læg dem i en lille gryde med vand.
- Sæt kartoflerne over ved jævn varme. (du kan nu starte på trin 1 på kyllingen)
- Når vandet koger, tilsætter du en tsk. fuld groft salt.
- Kog dem indtil de er let møre. (lige før de selv glider af gaflen når du stikker i dem)
- Hæld herefter vandet fra kartoflerne og lad dem ligge i gryden til du om lidt skal brune dem.
- Når du har gennemført trin 3 på salaten, sætter du en pande over ved høj varme. Tilsætter 1 spsk. olie, chili flakes og vender kartoflerne i det.
- Lad kartoflerne stege i ca. 5 min. til de bliver lidt brune. Smag dem til med salt og peber.
Kylling
- Start med at ligge kyllingebryst på et skærebræt og krydre dem med salt og peber
- Skær tynde skiver Blue Castello (eller den ost du kan lide) og læg 2-3 skriver ost på hvert stykke kyllingebryst.
- Læg herefter 3-4 friske basilikum blade ovenpå osten og slut af med 3-4 skiver (skyllede) cherry tomater.
- Rul nu ca. 5-6 stk. baconskiver rundt om kyllingen, så den er pakket ind.
- Sæt en grillpande på komfuret ved høj varme
- Når panden er rygende varm, tilsætter du ca. 1 spsk. olie og ligger kyllingebryst på
- Lad dem stege til baconen er brun og sprød
- Vend kyllingen og gentag, som ved trin 7
- Fortsat til alle sider på baconen er blevet brun og sprød
- Stil dem herefter i ovnen i et ildfast fad i ca. 30 min.
Salat
- Skyl champignon, bræk stilken af og skær dem i skriver Brun dem på en varm pande med 1 spsk. olie. Når champignonen er let brunede, tilsætter du en klat smør og smager til med salt og peber.
- Gå til trin 6 på kartoflerne.
- Mens kartoflerne bliver brunede, kan du påbegynde anretningen som du ønsker.
TIP!
I stedet for først at stege kyllingen på en grillpande og herefter i ovn, kan du sagtens ligge dem på grillen i stedet. Det samme kan du gøre med kartoflerne efter de er kogt.
Leave a Reply