Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat

Opskrift på fyldt kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat.

Personer: 4

INGREDIENSER
4 kyllingebryst
4 pk bacon i strimler
8 skiver blue castello / mild hvid ost

Salat:
12-14 cherry tomater på stilk
16-20 små nye kartofler
4 håndfulde spinat, helbladet
1 bundt basilikum, frisk
10 st champignon
Ristet salatmix (blandende saltede nødder)

3 spsk olie
1 klat smør
½ tsk chili flakes
salt & peber

 

FREMGANGSMÅDE

Kartofler

  1. Skyl kartoflerne (behold skralden på) og læg dem i en lille gryde med vand.
  2. Sæt kartoflerne over ved jævn varme. (du kan nu starte på trin 1 på kyllingen)
  3. Når vandet koger, tilsætter du en tsk. fuld groft salt.
  4. Kog dem indtil de er let møre. (lige før de selv glider af gaflen når du stikker i dem)
  5. Hæld herefter vandet fra kartoflerne og lad dem ligge i gryden til du om lidt skal brune dem.
  6. Når du har gennemført trin 3 på salaten, sætter du en pande over ved høj varme. Tilsætter 1 spsk. olie, chili flakes og vender kartoflerne i det.
  7. Lad kartoflerne stege i ca. 5 min. til de bliver lidt brune. Smag dem til med salt og peber.

Kylling

  1. Start med at ligge kyllingebryst på et skærebræt og krydre dem med salt og peber
  2. Skær tynde skiver Blue Castello (eller den ost du kan lide) og læg 2-3 skriver ost på hvert stykke kyllingebryst.
  3. Læg herefter 3-4 friske basilikum blade ovenpå osten og slut af med 3-4 skiver (skyllede) cherry tomater.
  4. Rul nu ca. 5-6 stk. baconskiver rundt om kyllingen, så den er pakket ind.
  5. Sæt en grillpande på komfuret ved høj varme
  6. Når panden er rygende varm, tilsætter du ca. 1 spsk. olie og ligger kyllingebryst på
  7. Lad dem stege til baconen er brun og sprød
  8. Vend kyllingen og gentag, som ved trin 7
  9. Fortsat til alle sider på baconen er blevet brun og sprød
  10. Stil dem herefter i ovnen i et ildfast fad i ca. 30 min.

 

Salat

  1. Skyl champignon, bræk stilken af og skær dem i skriver Brun dem på en varm pande med 1 spsk. olie. Når champignonen er let brunede, tilsætter du en klat smør og smager til med salt og peber.
  2. Gå til trin 6 på kartoflerne.
  3. Mens kartoflerne bliver brunede, kan du påbegynde anretningen som du ønsker.

 

TIP!
I stedet for først at stege kyllingen på en grillpande og herefter i ovn, kan du sagtens ligge dem på grillen i stedet. Det samme kan du gøre med kartoflerne efter de er kogt.

4.7/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.