Opskrift på fedtfattige kyllingefrikadeller med fiber. Kyllingefrikadellerne er FODMAP-venlige og glutenfri.
Denne opskrift er et sponsoreret indlæg.
Personer. 4
INGREDIENSER
500g kyllingekød, hakket
1 æg
1 tsk falksalt, chili
½ tsk peber, kværnet, sort
3 blade ramsløg, frisk
1 håndfuld havregryn, glutenfri
1 tsk pulveriseret psyllium loppefrøskaller (*fra Bodylab med 85% kostfibre)
1 spsk maizena
½ dl mini-mælk, laktosefri
2 forårsløg, kun det grønne
smør til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Tænd oven på 150 grader, alm ovn.
- Skær og hak ramsløg og forårsløg fint.
- Kom det i den hakkede kyllingefars sammen med de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen.
- Farsen skal være blød og “svuppe” når du rører i den. Hvis farsen er for fast, tilsæt da lidt ekstra mælk.
- Kom smør på en varm pande og steg frikadellerne gyldne på begge sider.
- Tag kyllingefrikadellerne af varmen og kom dem i et ildfast fad. Stil fadet i den forvarmede ovn i ca. 8-10 minutter.
Server kyllingefrikadellerne med f.eks. fuldkornspastasalat.