God og svampet gulerodskage med flødeostetopping med et tvist af frisk lime.
Antal: 1 kage
INGREDIENSER
Gulerodskage:
200g smør, blødt
200g brun farin
3 æg
200g hvedemel
2 tsk kanel, stødt
2 tsk bagepulver
5 gulerødder, fintreven (ca. 300 g)
Flødeostetopping:
200g flødeost naturel
3 spsk smør
50g flormelis
1 tsk vaniljesukker
½ lime, saften herfra
FREMGANGSMÅDE
Gulerodskage
- Pisk smør, farin og æg godt sammen.
- Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødderne
- Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i alm. ovn ved 175 grader i ca. ½ time.
Flødeostetopping
- Bland flødeost med smør, flormelis, vanilje og limesaft. Bland det godt, til det bliver en ensartet creme.
- Smør cremen på kagen når den er helt afkølet.
TIP!
Kagen er allerbedst efter mindst et par timer på køl, da kagen får en fast konsistent.
Kagen kan sagtens holde sig i køleskabet i 3 dage uden at den bliver tør og kedelig.
Leave a Reply