/
368 Views0

Opskrift på laks med rodfrugtsalat og kartoffelmos, lavet på søde kartofler.

Personer: 6

INGREDIENSER

Laks:
900g laks
80-90g smør
ca. 8 spsk brun farin
 
Rodfrugtsalat:
130g pastinak, ca. 3 stk, revet
175g gulerod, ca. 3 stk, revet
75g persillerod, ca. 1 stk, revet
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 lille bundt frisk dild, ca. 2 g
1 tsk salt, groft
lidt peber, friskkværnet
 
Sød kartoffelmos:
1350g kartofler, søde
100g smør
2 dl minimælk
2 tsk salt, groft
1½ citron, saften herfra
lidt peber, friskkværnet

FREMGANGSMÅDE

  1. Sød kartoffelmos
    Skæl kartoflerne og skær dem i tre lige store stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand og kog dem godt møre. Hæld vandet fra.
  2. Smelt smør og mælk i en gryde, kom det i de kogte kartofler. Rør sammen med en håndmikser.
  3. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber og evt. mere citron.

Rodfrugtsalat

  1. Fjern det yderste lag skræl på alle rodfrugterne. Skyl dem og skræl dem herefter med en kartoffelskræller.
  2. Kom olie, dild, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Vend de skrællede rodfrugter godt heri.
  3. Kog det hele i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 4-5 min.
  4. Lad dem dryppe godt af i en si.

Laks

  1. Skær laksen i tynde skiver og fordel ligeligt på seks tallerkner.
  2. Kom et jævnt lagt farin over laksen samt et par klumper smør.
  3. Sæt tallerknerne i forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn (over flere gange, alt efter hvor mange du har plads til), indtil smør og sukker er smeltet. Ca. 7-10 min.

Anretning og servering
Kom en håndfuld rodfrugtsalat ovenpå laksen og server sammen med kartoffelmosen og evt. et stykke groft brød.

5/5 - (1 vote)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.