Opskrift på laks med rodfrugtsalat og kartoffelmos, lavet på søde kartofler.
Personer: 6
INGREDIENSER
Laks:
900g laks
80-90g smør
ca. 8 spsk brun farin
Rodfrugtsalat:
130g pastinak, ca. 3 stk, revet
175g gulerod, ca. 3 stk, revet
75g persillerod, ca. 1 stk, revet
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 lille bundt frisk dild, ca. 2 g
1 tsk salt, groft
lidt peber, friskkværnet
Sød kartoffelmos:
1350g kartofler, søde
100g smør
2 dl minimælk
2 tsk salt, groft
1½ citron, saften herfra
lidt peber, friskkværnet
FREMGANGSMÅDE
- Sød kartoffelmos
Skæl kartoflerne og skær dem i tre lige store stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand og kog dem godt møre. Hæld vandet fra. - Smelt smør og mælk i en gryde, kom det i de kogte kartofler. Rør sammen med en håndmikser.
- Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber og evt. mere citron.
Rodfrugtsalat
- Fjern det yderste lag skræl på alle rodfrugterne. Skyl dem og skræl dem herefter med en kartoffelskræller.
- Kom olie, dild, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Vend de skrællede rodfrugter godt heri.
- Kog det hele i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 4-5 min.
- Lad dem dryppe godt af i en si.
Laks
- Skær laksen i tynde skiver og fordel ligeligt på seks tallerkner.
- Kom et jævnt lagt farin over laksen samt et par klumper smør.
- Sæt tallerknerne i forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn (over flere gange, alt efter hvor mange du har plads til), indtil smør og sukker er smeltet. Ca. 7-10 min.
Anretning og servering
Kom en håndfuld rodfrugtsalat ovenpå laksen og server sammen med kartoffelmosen og evt. et stykke groft brød.
Leave a Reply