Denne opskrift er ikke en af mine egne, men fundet via app. “Madopskrifter” på min mobil. Denne lakseroulade er så lækker og var et stort hit, både hos voksne og helt små børn nytårsaften 2011, da vi havde den på menuen som forret. Jeg har dog tilsat lidt ekstra laks på opskriften, da jeg ikke fandt de oprindelige 200 g var nok.
INGREDIENSER
2 pasteuriseret æggeblommer
½ tsk havsalt
½ tsk peber, kværnet, sort
100g frossen hakket spinat
0,8 dl piskefløde
2 pasteuriseret æggehvider
150g flødeost, naturel
3 spsk basilikum, frisk, finthakket
½ citron
300g røget laks, udskåret
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Rør æggeblommer sammen med salt, peber, fintsnittet spinat og fløde.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem sammen med æggeblommerne.
- Hæld massen på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør det ud med en kniv til et kvadrat med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
- Bag i ovnen 15-20 min., indtil massen er fast og gyldenbrun.
- Rør imens flødeost sammen med salt, peber, citronsaft og finthakket basilikum.
- Læg lakseskiverne ovenpå i et jævnt lag og rul herefter forsigtigt sammen, så det bliver til en roulade.
- Pak rouladen ind i husholdningsfilm, og lad den trække i køleskabet mindst en time.
- Lakserouladen skæres i 1 cm. tykke skiver inden den serveres.
TIP!
Lakserouladen kan anrettes på et fad sammen med citronskiver, evt. kaviar og creme fraiche dressing rørt med limesaft. Kan sagtens laves aftenen før.
Leave a Reply