Lækker FODMAP-venlig laksesalat med frugt. Personer: 2-3
INGREDIENSER
4 laksefileter
2 spsk ahorn sirup
sesamfrø (FODMAP: max 66g pr. portion)
salt & peber
ca. 50g napolitana salat
2 forårsløg, finthakket (kun det grønne)
1 avokado, moden, i tynde skiver
6 st jordbær, i både
1 granatæble, kernerne
1-2 lime
pinjekerner (FODMAP: max 100g pr. portion)
FREMGANGSMÅDE
- Kom laksefileterne i et ildfast fad. Krydder med salt og peber og hæld ahorn sirup over. Drys med sesamfrø og vend laksen heri.
- Sæt laksen i en forvarmet ovn ved 160 grader, alm ovn i ca. 17 minutter.
- Skyld salat, forårsløg og jordbær. og kom det hele i en stor skål. Kom ligeledes avokado i salaten.
- Rul granatæblet på bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær granatæblet over og bank på bunden, således kernerne kommer ud. Kom dem i salaten.
- Når laksen er færdig og nedkølet, fjernes skindet og deles i laksens naturlige flager. Kom laksen i salaten. Drys med lidt pinjekerner, salt og saften fra en lime.
- Vend forsigtigt det hele og stil på køl i min 30 minutter før servering.
Leave a Reply