Lækker og nem laksetatar med en bund af avokado og godt ristet kernerugbrød som tilbehør.
Personer: 1
INGREDIENSER
½ avokado (FODMAP: max 40g)
100g røget laks i skiver
3 cherrytomater på stilk
rødløg, 3 ringe (FODMAP: udskift med grøn top af forårsløg)
lidt agurk
salt & peber
citronsaft
2-3 blade grøn salat
ramsløgsolie
1-2 skiver rugbrød, godt ristet
FREMGANGSMÅDE
- Kom en gourmetring på en tallerken.
- Del avokadoen i to dele og skær den ene del i tynde skiver. Læg avokadoskiverne hele vejen rundt indeni gourmet ringen, så tallerkenen bliver dækket.
- Drys med lidt salt og peber ovenpå.
- Skær laks, 2 tomater, rødløg og agurk i meget fine tern. Kom det hele i en lille skål og bland den godt. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt ramsløgsolie.
- Kom blandingen ovenpå avokadobunden med en ske og tryk det let ned, så kanten bliver flad og glat.
- Rist rugbrød godt på en pande eller brødrister og skær dem herefter i trekanter.
- Snit salat meget fint og sno det sammen. Kom det ovenpå laksetataren efter du forsigtigt har fjernet gourmet ringen.
- Skær et stjernekryds i tomaten og kom den ovenpå.