Lammecuvette med kartoffelfondant, som fungerer som en garniture. Herudover spiste vi tzatziki til, men du kan også vælge f.eks. at lave en god rødvinssauce.
Personer: 4
INGREDIENSER
Lammecuvette
2 lammecuvetter af i alt 900 g
salt & peber
3 fed hvidløg, presset
kviste frisk rosmarin
smør til stegning
Kartoffelfondant
6-8 fed hvidløg, med skrald
2 skiver citron, økologisk
50g smør
5 st bagekartofler
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Kartoffelfondant
- Skær kartoflens sidder af, så den bliver så firekantet som muligt. Skær den herefter i store tern.
- Smelt smør i en stor gryde og tilsæt citronskiver, hvidløg og et par kviste rosmarin. Kom forsigtigt kartoffelstykkerne ned i gryden. Sæt dem på grydens bund en ad gangen.
- Drys med kværnet salt og peber og vend kartoffelstykkerne ofte. Pas på med varmen, så de ikke bliver sorte. Skue gerne ned for varmen og læg låg på.
- Bliv ved med at vende kartoflerne til de er gyldne og gennemstegt.
Lammecuvette
- Rids lammecuvetten og gnid den ind i groft salt og hvidløg.
- Kom smør på en varm pande samt et par kviste rosmarin.
- Steg lammecuvetterne med fedtsiden nedad i ca. 15 minutter ved middelhøj varme.
- Kom herefter lammecuvetterne i et ovnfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil kødet har en kernetemperatur på ca. 57 grader.
Leave a Reply