Opskrift på Luciabrød. Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de hedder “Lussebrød”.
Antal: 20 stk.
INGREDIENSER
25g gær
100g smør, smeltet
2,5 dl mælk
1 knsp safran
100g sukker
½ tsk salt, groft
1 æg
500g hvedemel
Pynt: rosiner
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smør sammen med mælk i en lille gryde. Lad den afkøle til den er “lillefinger-varm”.
- Opløs gæren i det lune smør og mælk.
- Tilsæt safran, sukker, salt og æg.
- Drys melet i og ælt dejen godt igennem.
- Stil dejen til hævning i 40 minutter.
- Del dejen i to stykker. Rul dejen til stænger og skær dem ud i 10-12 stykker hver.
- Rul stykkerne til slanger og form dem til et S.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og kom en rosin i snoningerne.
- Lad dem efterhæv i 25 minutter og pensl dem herefter med æg.
- Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader, alm. ovn, på nederste rille i 10-12 min.
Leave a Reply