Den bedste opskrift på luftige boller til f.eks. fødselsdag eller blot til hygge med familien. Denne opskrift har jeg brugt så længe jeg kan huske til fødselsdage og hyggeligt samvær med børnene. Opskriften har jeg fra min mor.
Antal: 12-15 stk.
INGREDIENSER
50g gær
½ dl vand, lunkent
125g smør, smeltet
1½ dl vand, koldt
2 æg
1½ tsk salt, groft
evt. 1-2 tsk sukker
ca. ½ kg (8-9 dl) hvedemel
Pensling: Sammenpisket æg
FREMGANGMÅDE
- Udrør gæren med lunken vand.
- Bland fedtstof og koldt vand. Hæl det i gæren.
- Tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
- Stil dejen til hævning i 30 min.
- Slå dejen ned. Del den i 2 kugler og tril hver kugle til to pølser.
- Del dem i 12-15 ensartede stykker. Tril hver stykke til en bolle.
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Lad bollerne efterhæve i 15 min. på bagepapir på en bageplade.
- Pensl bollerne med æg og stil dem midt i ovnen i ca. 12-15 min.
- Server bollerne lune eller kolde med smør.
TIP!
Bollerne kan sagtens fryses og genopvarmes i ovn.
Leave a Reply