Jeg har længe ville prøve mig frem med fyldte æbleskiver med skinke og ost og det fik jeg endelig gjort i går – de blev rigtig gode, så det er ikke sidste gang jeg laver dem. Disse mad æbleskiver kan også spises som en lille forret eller til brunch.
Antal: 30 stk.
INGREDIENSER
½ l kærnemælk
2 æg
1 tsk salt, groft
250g mel, hvede
½ tsk natron
1 pk skinke i tern
3 små håndfulde revet ost
Stegning: margarine
FREMGANGSMÅDE
- Bland mel og natron i en skål.
- Kom de øvrige ingredienser i skålen, sammen med en lille håndfuld ost og pisk det hele sammen til en tyk ensartet dej med en elpisker.
- Kom skinke og det resterende ost på et stort skærebræt. Bland det med fingrene og hak det i mindre stykker.
- Varm æbleskivejernet op til middelhøj varme, kom en lille klar smør i fire af hullerne. Når smørret er smeltet, fyldes hullerne med æbleskivedejen. (Hvis du fylder alle huller op, kan det være svært at nå at få fyldet i alle æbleskiverne og vende dem, inden de bliver for mørke. men prøv dig frem, måske er du meget fiks på fingrene).
- Når du kan se at kanten er færdigbagt på den halve æbleskive hele vejen rundt, vender du dem en halv omgang med en stegenål, således at dejen løber ud i hulet.
- Kom nu en stor teske med det hakkede skinke og ost ind i midten på den flydende dej. Ovenpå skinke og osten kommes der yderligere en teske dej fra skålen.
- Vend nu æbleskiverne rundt, så de lukkes og bages sammen. Sørg for at få alt fyldet skubbet ned i hullet.
- Vend æbleskiverne en halv omgang, således de bliver helt runde. Når de er helt gyldenbrune, tages de af jernet og kommes på en tallerken eller i et fad.
- Når alle æbleskiverne er færdigbagt, serveres de straks.
Tip!
Når det første hold æbleskiver er blevet fyldt og vendt, kan du smelte smør i de resterende huller i æbleskivejernet og påbegynde næste hold.
Leave a Reply