Mad æbleskiver med skinke og ost

Jeg har længe ville prøve mig frem med fyldte æbleskiver med skinke og ost og det fik jeg endelig gjort i går – de blev rigtig gode, så det er ikke sidste gang jeg laver dem. Disse mad æbleskiver kan også spises som en lille forret eller til brunch.

Antal: 30 stk.

INGREDIENSER
½ l kærnemælk
2 æg
1 tsk salt, groft
250g mel, hvede
½ tsk natron
1 pk skinke i tern
3 små håndfulde revet ost

Stegning: margarine

FREMGANGSMÅDE

 1. Bland mel og natron i en skål.
 2. Kom de øvrige ingredienser i skålen, sammen med en lille håndfuld ost og pisk det hele sammen til en tyk ensartet dej med en elpisker.
 3. Kom skinke og det resterende ost på et stort skærebræt. Bland det med fingrene og hak det i mindre stykker.
 4. Varm æbleskivejernet op til middelhøj varme, kom en lille klar smør i fire af hullerne. Når smørret er smeltet, fyldes hullerne med æbleskivedejen. (Hvis du fylder alle huller op, kan det være svært at nå at få fyldet i alle æbleskiverne og vende dem, inden de bliver for mørke. men prøv dig frem, måske er du meget fiks på fingrene).
 5. Når du kan se at kanten er færdigbagt på den halve æbleskive hele vejen rundt, vender du dem en halv omgang med en stegenål, således at dejen løber ud i hulet.
 6. Kom nu en stor teske med det hakkede skinke og ost ind i midten på den flydende dej. Ovenpå skinke og osten kommes der yderligere en teske dej fra skålen.
 7. Vend nu æbleskiverne rundt, så de lukkes og bages sammen. Sørg for at få alt fyldet skubbet ned i hullet.
 8. Vend æbleskiverne en halv omgang, således de bliver helt runde. Når de er helt gyldenbrune, tages de af jernet og kommes på en tallerken eller i et fad.
 9. Når alle æbleskiverne er færdigbagt, serveres de straks.
   

Tip!
Når det første hold æbleskiver er blevet fyldt og vendt, kan du smelte smør i de resterende huller i æbleskivejernet og påbegynde næste hold.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.