Opskrift på majspandekager med laks og frisk salat. FODMAP-venlig. Et fedtfattigt måltid til frokost eller aften.
Personer: 4
INGREDIENSER
Majspandekager (5 stk)
4 æg
4 dl mælk, laktosefri
100g majsmel
½ tsk salt, groft
1 spsk olivenolie
2 spsk persille, hakket
bagning: stegemargarine
Fyld
6-8 salatblade, grønne
½ pk rucolasalat
2-4 forårsløg (kun det grønne), i tynde ringe
200g røget laks i skiver
1 agurk, i tern
2 rød snack peber, i tern
salt & peber
evt. creme fraiche, laktosefri
FREMGANGSMÅDE
Majspandekager:
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
- Stil skålen i køleskabet i 30 minutter. Rør igen i dejen, så majsmelet ikke ligger i bunden.
- Varm en pande op på komfuret ved jævn varme. Smelt en lille klar margarine og kom 1 dl pandekagedej på panden.
- Bag pandekagerne gyldenbrune på begge sider.
Samling:
Skyl salaten, skær grøntsagerne ud og kom godt med grønt, samt laks på en pandekage med evt. 2-3 klatter laktosefri creme fraiche. Drys med salt og peber.
Leave a Reply